ZALAEGERSZEGTURIZMUS.HU

Üdvözlünk

Zalaegerszegen

Ami itt élmény nekünk, az élmény lehet neked is!

A hét színkavalkádja 4. rész: Dísz tér, ahol a tulipán cseppjei a csipkéig érnek

“Színezd ki Zalaegerszeget!” Ezzel a felhívással jelent meg a Tourinform iroda gondozásában az a színező, amely a helyi nevezetességeket mutatja be. A megjelenés óta eltelt időszakban számos pozitív visszajelzést kaptunk, a városban élő, művészeti tanulmányokat folytató Fekete Nikolett pedig megtisztelt bennünket azzal, hogy rendelkezésünkre bocsátotta hangulatos, barangolásra és elmélyülésére egyaránt csábító rajzait.

15 részből álló heti sorozatunk negyedik “fejezeteként” azt az oldalt választottuk, amely a Dísz tér központi elemét, a Tulipános szökőkutat mutatja be. A város mai centrumáról a következőképpen vall a Zalaegerszeg színező: „Dísz tér, ahol a tulipán cseppjei a csipkéig érnek”. A mondat egyszerre utal a térre, a szökőkútra és az azokat körbeölelő, neves Csipkeházakra.

Legközelebb a színező falumúzeumos „oldalát” mutatjuk be az érdeklődőknek. S hogy miért? Kiderül a július 24-30-ai héten!

A Zalaegerszeg Színező a Tourinform iroda gondozásában jelent meg, a grafika Tóth Norbert nevéhez fűzödik. A rajzok elkészítésében Gombos Zsófia és Pál Katja működött közre. A honlapunkon bemutatott színes “változatot” Fekete Nikolettnek köszönhetjük.

Te milyennek látod Zalaegerszeget?
Aki már kiszínezte a füzet lapjait, s szeretné bemutatni a nagyközönségnek, kérjük, juttassa el a rajzait valamilyen formában a Tourinform irodába (e-mailben a zalaegerszeg@tourinform.hu e-mail címre vagy személyesen a Széchenyi tér 4-6-os szám alá). Az elkészült művekből képgalériát készítünk a weboldalra.

A HÉT SZÍNKAVALKÁDJA
1. rész: Itt a Nyár az AquaCityben!
2. rész: Zalai koronaőrző és színház a Kvártélyházban
3. rész: Zalaegerszeg, ahol megtalálod a sportod

Oszd meg, hogy más is lássa:

Iratkozz fel hírlevelünkre!