ZALAEGERSZEGTURIZMUS.HU

Üdvözlünk

Zalaegerszegen

Ami itt élmény nekünk, az élmény lehet neked is!

Megújult a Zalaegerszeg titkai című kiadvány

Hogyan jött létre a Vizslapark? Hol találunk méhkaptárt ábrázoló domborművet a belvárosban? Milyen sziklakertet láthattak az érdeklődők a centrumban az 1950-es években? ”Ki” a legidősebb lakója a Deák-könyvtárnak? A válaszok megtalálhatók a megújult, kibővített Zalaegerszeg titkai című kiadványban.

Új kiadásához érkezett a Zalaegerszeg titkai – Városkalauz a múlt tükrében című prospektus. A Tourinform iroda kiadványát először 2013-ban, majd a nagy sikerre való tekintettel 2015-ben jelentette meg Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Önkormányzata. A turisztikai füzet a város legfontosabb nevezetességeinek megtekintésére invitálta olvasóját (a belvárosban és három peremkerületben), akik Zalaegerszeg múltjával is megismerkedhettek.

A megújult brosúrát Zalaegerszeg első írásos említésének 770. évfordulójára új köntösbe „öltöztette” a Tourinform iroda: a korábbi 36 oldalas terjedelem ezúttal 52 oldalasra bővült. A számos fotóval ellátott könyvecske egy körtúra keretében ezúttal csak a belváros értékeit mutatja be: azért is koncentrál a centrumra, mivel 2017 elején (szintén a Tourinform iroda szerkesztésében) megjelent a Különleges Zalaegerszeg – Városrészi kalandozások című prospektus, amely a városnegyedek nevezetességeit tárja fel.

A kibővített Zalaegerszeg titkai új fotóállománnyal és számos, korábban nem publikált történettel várja olvasóit, így azok számára is meglepetéssel szolgálhat, akik már forgatták az előző kiadásokat. A Zalaegerszegi Törvényszék „titkai” ugyanúgy feltárulnak az ismertetőben, mint a Deák könyvtár páncélszekrényének kötészeti kuriózumai; olvashatunk a Zala Megyei Levéltár kincseiről, csakúgy, mint a Fehérképi Madonna szobor kálváriájáról; láthatunk archív felvételeket az egykori sziklakertről és a valamikori kórházkápolnáról; „eljutunk” a Vizslaparkba és a nyüzsgő Piac térre is.

A kiadvány ingyenesen hozzáférhető a Tourinform irodában.

A füzetet 2017. május 18-án mutatták be a sajtó képviselőinek – nézze meg a ZegTV videóját a sajtójátékoztatóról IDE KATTINTVA!

Oszd meg, hogy más is lássa:

Iratkozz fel hírlevelünkre!