ZALAEGERSZEGTURIZMUS.HU

Üdvözlünk

Zalaegerszegen

Ami itt élmény nekünk, az élmény lehet neked is!

Zegerésszünk együtt! Feltárulnak a város titkai

Zegzugos kalandra invitálja az érdeklődőket a Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtár. A Zalaegerszegen megbújó titkok, különlegességek megismertetése céljából az intézmény dolgozói online helyismereti vetélkedőt hirdetnek azok számára, akik érdeklődnek a megyeszékhely története és nevezetes szülöttei iránt. Közel négy hónapunk van, hogy az öt fordulóból álló virtuális feladatlapokat sikeresen kitöltsük.

A számítógép egere és a város nevének kovácsolásából született meg a bibliotéka felhívásának első, figyelemfelkeltő szava: „Zegerésszenek velünk, fedezzük fel együtt Zalaegerszeget!” A barangolásra csábító felszólítás is jelzi: a könyvtár – legelső online kvízjátékával – egyfajta kulturális missziónak tesz eleget, hisz’ a feladatsorok megoldása múltunk ápolását és gyökereink tiszteletét is jelenti egyben.

– Május 20-ával kezdődően havonta, összesen öt alkalommal teszünk közzé feladatlapokat a könyvtár honlapján. A válaszok visszaküldése online módon történik, a megoldásba bármikor bekapcsolódhatnak az érdeklődők a korábbi feladatsorok kitöltésével – tájékoztat Tóth Renáta olvasószolgálati csoportvezető. – A közreműködők között meglepetés ajándékokat sorsolunk ki, ám akik az értékes fődíjakra pályáznak, valamennyi kérdéssort helyesen kell megoldaniuk.

A város első említésének 770. évfordulója kapcsán meghirdetett vetélkedő valódi csemegét tartogat a lokálpatrióták számára: keresztrejtvény, totó ugyanúgy megtalálható a feladatok között, mint régi képeslapok felismerése. A szellemi torna szeptemberben zárul, az eredményhirdetést és a díjak kiosztását a szervezők az októberi Országos Könyvtári Napok eseménysorozatába illesztik.

A „zegerészés” ötletgazdái
A Deák-könyvtár olvasószolgálati osztályának és helytörténeti gyűjteményének dolgozói: Szili Erika, Gyenes Imre, Fatér Bernadett, Fekete Gábor és Tóth Renáta. A feladatok megoldásához tőlük kérhető segítség a megyei könyvtár helyismereti gyűjteményében vagy interneten a zegereszo kukac gmail pont com illetve a helyism kukac dfmk pont hu címen

A cikk megjelent a Zalaegerszegi 7 Nap című hetiújság 2017. május 19-ei lapszámában.

IDE KATTINTVA elolvashatja a Deák-könyvtár felhívását!

A ZEGerésző online vetélkedő 1. fordulója

A ZEGerésző online vetélkedő 2. fordulója

Oszd meg, hogy más is lássa:

Iratkozz fel hírlevelünkre!