ZALAEGERSZEGTURIZMUS.HU

Üdvözlünk

Zalaegerszegen

Ami itt élmény nekünk, az élmény lehet neked is!

Göcseji Múzeum

Az egykori takarékpénztári palota 1890-ben emelt eklektikus stílusú épületében Kisfaludi Strobl Zsigmond, zalai születésű, Kossuth díjas-szobrász, Zalaegerszeg város díszpolgárának hagyatéki kiállítását tekinthetik meg a látogatók.

A tárlaton világhírességek mellszobrai, ismert szobrok vázlattervei, egy rendkívüli életmű imponáló keresztmetszete tárul elénk. 

A múzeum állandó kiállítása „Központok a Zala mentén” címmel, különböző színű és anyagú időalagút segítségével mutatja be a római kori Zalalövő (Salla), a középkori Zalavár (Mosaburg), valamint Zalaegerszeg történetét az őskortól napjainkig.

Az épületben Németh János Kossuth- és Munkácsy-díjas keramikusművész, a Nemzet Művésze jellegzetes, a göcseji népi hagyományokból táplálkozó alkotásai is megtekinthetők.

A múzeum időszaki kiállítótermében évente több alkalommal történeti, képzőművészeti és néprajzi kiállításokat rendeznek.

A földszinten stíltár, szobortár, valamint a dokumentum- és fotógyűjteményt bemutató papírtár, az emeleten pedig játék-, etno- és archeotár fogadja a látogatókat.

Felhívjuk figyelmüket, hogy a Göcseji Múzeum átalakítása miatt 2018 januárjától további értesítésig csak a Németh János-gyűjtemény tekinthető meg hétköznapokon 9.00-17.00 óra között.

Oszd meg, hogy más is lássa:

 • Cím:

  8900 Zalaegerszeg, Batthyány u. 2.
 • Nyitvatartás:

  kedd – szombat: 9:00 – 17:00

 • Belépő:

  Felnőtt 700 Ft, diák és nyugdíjas 350 Ft
  Csoport (8 főtől) 500 Ft/fő
  Család (2 felnőtt + 2 gyermek) 1.600 Ft
  Tárlatvezetés: 4.500 Ft (magyar, angol, német, orosz nyelven, előzetes jelentkezés után)

  Kombinált belépőjegy a Göcseji Múzeumba és a Göcseji Falumúzeumba:
  Felnőtt jegy: 1400 Ft helyett 1200 Ft
  Gyerek-, és nyugdíjas jegy: 700 Ft helyett 600 Ft
  Családi belépő: 3200 helyett 2800 Ft
  Csoportos jegy: 1000 Ft helyett 900 Ft

 • Telefon:

 • Hivatkozás:

 • Email:

Iratkozz fel hírlevelünkre!