ZALAEGERSZEGTURIZMUS.HU

Szabadidő

Állatkert, állatsimogató és állatotthon a Csácsi-hegyen

Zalaegerszegen a Csácsi-hegyen található Állatsimogatóban olyan egzotikus állatokat is megnézhetsz és akár meg is simogathatsz, mint a kenguru, leguán, teve, majom, lámák, emuk és még sorolhatnánk. Játszótér, trambulin, körhinta és bográcsozási lehetőség is várja a látogatókat!

Legends Pub

Nyugat-Dunántúl legnagyobb biliárdszalonja.

Játszóházak

Hétfőtől vasárnapig játszóház várja a gyerekeket.

Bandi Cica Játszóház

8900 Zalaegerszeg, Sport u. 1 (TESCO)
Nyitva: H-Szo: 9-20, V: 9-19
Tel.: +3630/227-0113
www.bandicica.hu
info@bandicica.hu

 

 

Túrázás, kerékpározás

Zala megyét zöld megyének is nevezik. Kirándulásra csábítanak a zöld erdők, dombok, a virágos rétek, a kanyargós utak.

Gyalogtúra útvonalak:

Zalaegerszeg vasútállomás – Jánka-hegy –Erdőgyöngye Vendégház – TV-torony és kilátó
Jelzése: piros sáv. Táv: 5,5 km, 1,5 óra
A túra a vasútállomás előtti Bajcsy-Zsilinszky téri felszabadulási emlékműtől indul a Jánka-hegyre (jelzés nélkül). Itt csatlakozik be a piros sáv jelzés, végig ezen haladunk. Tiszta időben a Kőszegi- hegység magasabb részeit is láthatjuk. Egy haranglábat elhagyva útelágazáshoz érünk, ahol egy kőkeresztet találunk. Az erdőben folytatjuk utunkat az Erdőgyöngye Vendégházig, majd az erdészház mellett továbbhaladva túránk végállomása a TV-torony parkja.

Körtúra Zalaegerszeg környékén
Jelzés: piros kör. Táv: 10 km, 3 óra
Útvonal (mivel körtúra, ezért bárhonnan kezdhető, a kiindulási ponthoz vezet vissza):
Zalaegerszeg Köztársaság u. autóbusz-forduló – Lukahegy kereszt – TV-torony – Egerszeghegy – Köztársaság u. autóbusz-forduló.
Az útvonal Zalaegerszeget ölelő dombokon, részben lakott területen, ill. pincékkel tűzdelt hegygerincen halad. Az út egy része erdős, ligetes övezeteket is érint.

 

Kerékpáros útvonalak:

Zalaegerszeg – Egervár (17 km)
Zalaegerszeg – Ságod – Kispáli – Nagypáli – Egervár (római katolikus templom, Várkastély)

Zalaegerszeg – Szentkozmadombja (22 km)
Zalaegerszeg – Bazita (Azáleás völgy, Aranyoslap, TV-torony) – Gellénháza (olajkutak, strand, hősi emlékmű, római katolikus templom, Szent István szobor a templomkertben) – Lickóvadamos (kápolna, hősi emlékmű, harangláb, parasztházak) – Zalatárnok (500 éves római katolikus templom, melynek kriptájában Deák Ferenc ősei nyugszanak, szoborpark a látványtó körül) – Szentkozmadombja (szeresen elhelyezkedő, főleg fából épített házak, Szentháromság titulussal felszentelt kápolna)

 

 

További ajánlatokért forduljon az alábbi szervezetek valamelyikéhez:

Göcsej Sportegyesület
Levelezési cím: 8901 Zalaegerszeg, Pf. 105.
Tel: 30/240-7376
info@gocsejsport.hu
gocsejse@t-email.hu
http://www.gocsejsport.hu/

Zalai Teker(g)ők Kerékpáros Sport és Túra Egyesület
8985 Becsvölgye, Petőfi Sándor u. 75.
Tel.: +36 30 268 4083
zalaitekergok@gmail.com
www.zalaitekergok.hu

Egerszegi Bringaklub és Természetjáró Egyesület
Grünwald Pál elnök: 30/522-3066
Kiss Márta túraszervező: 70/236-4461
bringaklubse@vipmail.hu
www.bringaklub.hu
Minden hétvégén szerveznek túrát, kirándulást.

Zöld Irány Környezetvédelmi Túra és Sport Egyesület
Személyre szabott túrák, programok szervezése.
Mi kimozdítunk a komfortzónádból.
Tel.: +36 30 557 6195
zoltan.zeg@gmail.com
https://hu-hu.facebook.com/zoldiranyegyesulet/

Zalaegerszegi Kerékpáros Sportegyesület
Zalaegerszeg és környéke kerékpárversenyzőinek sportegyesülete.
https://www.facebook.com/zkseteam/
zkseteam@gmail.com

Zala Megyei Természetbarát Szövetség
Zalaegerszeg, Kisfaludy S. u. 7-9. II. em. 7.
Postacím: 8901 Zalaegerszeg, Pf. 206.
Telefon: (92) 596-220, (96) 312-533 Németh Ilona
Ügyelet: csütörtök 14-16

 

 

Bóbita – Hazánk első integrált játszótere

Igazi gyerekparadicsom várja a lurkókat és szüleiket az Apáczai Csere János téren. Itt építették fel 2008-ban Magyarország (sőt, Közép-Európa) első integrált játszóterét. „Játékban együtt korlátok nélkül” – ez a mottója a gyermekek bekerített, őrzött birodalmának.

Már a nagysága is impozáns: 3.500 négyzetméter, ahol a biztonságos és készségfejlesztő játékelemeken kívül padok, kerékpártároló, ivókút, szeméttárolók és akadálymentes vizesblokk is található.
A Bóbita játszótér ideális látogató létszáma: egyidejűleg 20 fő 12 év alatti gyermek és 10 fő felnőtt kísérő. A Bóbita játszótér nyitva tartása: április 1-től október 31-ig: 8.00-20.00, november 1-től március 31-ig: 8.00-18.00.

2016 tavaszán a tér északi részén, mintegy 1.700 négyzetméteren alakítottak ki kutyafuttatót (játszóteret négylábúaknak).

 

Jorkyball Klub

“A világ legismertebb és legnépszerűbb 2-2 elleni focija.”

BowlingHáz

A BOWLING HÁZ legszigorúbb nemzetközi követelményeknek megfelelő 4 automata pályával rendelkezik, melyek az esti hangulatot adó UV fényben kirajzolódnak, és mutatják a golyó menetét.

Bárpultunk a koktélok és italok széles választékát kínálja minden igényt kielégítve.

Az BOWLINGHÁZ ideális helyszíne lehet cégek rendezvényeihez, baráti társaságok összejöveteleihez és családok szórakozással egybekötött időtöltéséhez.
Zárt parkolási lehetőség biztosított.

Paintball

A paintball sport, melynek során a résztvevők az ellenfeleket festékgolyókkal (angolul paintball) próbálják eltalálni. Ezek a festékgolyók gömb alakú nem mérgező, vízben oldható anyagokat, festékanyagokat tartalmazó zselatinkapszulák. Ehhez gáz- és sűrítettlevegő-kompressziós mechanizmusokon alapuló fegyvereket használnak. 

Hőlégballonnal Zalaegerszegen

Repülje körül Zalaegerszeget hőlégballonnal, és csodálja meg a dimbes-dombos zalai tájat!

Repülés – Andráshida Repülőtér

Szabadulós játék

A szabadulós játék során a játékosoknak logikai vagy ügyességi feladatok segítségével kell kijutni egy meghatározott időn belül a szobából vagy szobarendszerből.

A játék lényege, hogy a játékosok (max. 5-6 fős csoport) be vannak zárva egy szobába, ahonnan minél hamarabb szabadulniuk kell. 

A legtöbb játék a horrorfilmekből merített ihletet, de találkozhatunk krimivel, tudományos témájúval és fikciós játékokkal is. A legtöbb játékban logikai, matematikai és ügyességi feladványokkal találkozhatunk, ellenben jelent már meg műveltségi tematikán alapuló játék is. A feladatokat egyénileg és csapatban lehet megoldani. Valamely játékban a szerencsére bízzák a játékosokat, máshol konkrét utalások vannak a következő feladatokra. 

 

Jégcsarnok Zalaegerszeg

A Zalaegerszeg Jégsportjáért Alapítvány célja a jégkorong és szinkronkorcsolya sportág megszerettetése Zalaegerszegen és a jeges sportok minél szélesebb körben való megismertetése a Nyugat-Dunántúli Régióban.

2006-ban a város sportlétesítményeinek kínálata a Jégcsarnokkal bővült. A jégkorongon kívüli egyéb sportágak is kipróbálhatók, mint például a szinkronkorcsolya. 
Az önkormányzatnak köszönhetően az óvodás, iskolás korosztály a hétköznapokon szervezetten látogathatja a jégcsarnokot. Az esti órákban, illetve hétvégén kedvezményes belépőhöz kötött közönségkorcsolyázással várják az érdeklődőket.

Iratkozz fel hírlevelünkre!