ZALAEGERSZEGTURIZMUS.HU

Szórakozás

Club PopUp Underground

Kvártélyház Szabadtéri Színház

A Kvártélyház belső, impozáns udvarát a művészetkedvelők már egy ideje zenei és színházi események színterével azonosítják: 1981 és 1983 között a Zenélő Udvar műsorai, a 2000/2001-es évadban az Udvarok Fesztivál szórakoztatták a közönséget.

A „Kvártélyház – színház, zene, tánc” kulturális, nyári sorozatának népszerűsége pedig a 2007-es indulástól kezdve töretlen. A nyári programkavalkád 2013-tól a „ZAKO – ZAlaegerszegi KOrtárs Művészeti Fesztivál” előadásaival bővült.

A színházi esték szervezője a Kvártélyház Szabadtéri Színház Kft.

 

 

Cinema City

4 terem, közel 800 férőhely, a legkorszerűbb 3D technika.

 

Art Mozi

A népszerű, belvárosi Art mozi elődje, az Ady mozi 1958. április 4-én nyílt meg a nagyközönség előtt. Az elmúlt évtizedek során több ezer produkciót vetítettek nézőknek: a palettán közönség és kritikai filmsikerek egyaránt szerepeltek.

A filmszínházban jelenleg naponta három előadást tartanak: a premierfilmektől kezdve a közönségsikereken át a művészfilmekig mindenki megtalálhatja számítását. A földszinten a mozi hőskorát megidéző szerkezeteket, relikviákat, plakátokat és filmtekercseket lehet megtekinteni. A 66 férőhelyes, légkondicionált moziteremben a legkorszerűbb vetítéstechnika és hangberendezés áll rendelkezésre. Ahogy az Art mozi szlogenje is mondja: “Régi értékek, új technika – a mi mozink!’
A mozi nagyterme 628 fő befogadására alkalmas, itt havonta több alkalommal különböző programokat, előadásokat tartanak: Dr. Bagdy Emőke professztortól kezdve a Showder Klub sztárjain át Csernus Imréig számos híresség is fellépett már az Art mozi “színpadán”.

Griff Bábszínház

A Griff Bábszínház az ország egyik legfiatalabb bábszínháza. 
A Blattner-díjas Kovács Géza rendező vezetésével alakult 2004-ben.


Kezdetben a Városi Művelődési Központban működött, jelenleg a Hevesi Sándor Színház épületében tartja előadásait. A színház vezetése komoly hangsúlyt fektet a gyermekek zenei nevelésére, ezért nagyon sok zenés mesejáték kerül színre.

Hevesi Sándor Színház

A Hevesi Sándor nevével fémjelzett teátrumot (az ország 26. színházát) 1982-ben alapították, az egykori Megyei Művelődési Központban lelt otthonra.

A színház megnyitóját, s egyben Madách Imre Az ember tragédiája című drámájának bemutatóját 1983. október 11-én tartották a szépen felújított épületben. A színházi előadások mellett az utánpótlásról való gondoskodást is célul tűzte ki az intézmény, 1984-től Nádasdy Kálmán néven színészképző stúdió üzemel a színház épületében. A 2004-ben alapított Griff Bábszínház is itt tartja előadásait. Az épület bejáratánál tekinthetjük meg a színház örökös tagjainak (Ruszt József főrendező, Egervári Klára színművész, Bereményi Géza rendező, Boncz Barnabás művészeti titkár, Halasi Imre rendező, György János színművész) emléktábláját.

 

Iratkozz fel hírlevelünkre!