ZALAEGERSZEGTURIZMUS.HU

Üdvözlünk

Zalaegerszegen

Ami itt élmény nekünk, az élmény lehet neked is!

A belváros titkai

Barangolás Zalaegerszeg múltjában. A séta az egykori városközpontban, a Deák téren (5) indul: itt találjuk a Zalaegerszegi Törvényszék barokk épületét, továbbá a Sóház (7), a Deák-szobor (8), a Göcseji Múzeum (4) épülete és a régi Kummer-ház (9) megtekintése. Ezt követően korzó a Mindszenty téren (10), látnivalók: Mária Magdolna Plébániatemplom (6), vele szemben az első városháza épülete (11) (ma lakóház, földszintjén bisztróval), a Szentháromság szobor (12), valamint a templom déli oldalánál Mindszenty József hercegprímás szobra (13). A Mária Magdolna Plébánia (14) és az Arany Bárány Hotel (15)érintésével hangulatos sétát ajánlunk a Piac térig (16).

Időtartam: kb. 1 – 1,5 óra.

csipkeházak-zalaegerszeg

A várostúra a mai belvárosban folytatódik. A Széchenyi téren (17) találjuk a Zala Megyei Levéltárat (18), valamint az egykori Kvártélyházat (19) és annak udvarát.A Keresztury téren (20) városunk neves szülötte, a költő, tudós és volt miniszter szobra áll. A Kossuth teret (21) a Pontház (22) épülete határolja, vele szemben találjuk a hagymasisakos Ispitát (23) (egykori szegényház, kisvárosháza). Miután szomjunkat csillapítottuk az Európa tér (24) ivókútjának vízével, csodáljuk meg a 2014-ben megújult Dísz tér (25) tulipános szökőkútját, melyet a híres
Csipkeházak (26) épületegyüttese vesz körül.

Időtartam: kb. fél óra.

Zalaegerszeg belváros

A sétát folytassuk a Kosztolányi utcában, látnivalók: Földönjáró toronyóra (27), Hevesi Sándor Színház (28) és Griff Bábszínház (29), megyeháza (30), Béke liget (31), villasor (32). A Csány téren (33) és környékén találjuk a neoromán stílusú vasútállomást (34), a Baross ligetet (35), az evangélikus (36) és a református templomot (37), a Rózsák terét (38), valamint a Kálvária kápolnát (39). Séta az Ady utcában: a Városi Hangverseny- és Kiállítóterem (40) (egykori zsinagóga) megtekintése, látogatás Gábor Miklós zalaegerszegi születésű, Kossuth-díjas színművész szülőházánál (41).

Időtartam: 1,5 – 2 óra.

Zalaegerszeg plébánia templom

Kitérő Ola városrész irányába, látnivalók: a Zrínyi-gimnázium (42), régi polgári épületek, Jézus Szíve Plébániatemplom (43). A templom látogatása ingyenes, de bejelentkezéshez kötött.

Időtartam: kb. 1 óra.

Zalaegerszeg belváros térkép

Oszd meg, hogy más is lássa: