XIV. Kárpát-medencei Mézfesztivál és Termelői Vásár

XIV. Mézfesztivál és Termelői Vásár - X. Mézlovagrendi Találkozó - V. Méhészszakmai Kiállítás és Vásár Söjtör és Térsége Méhészeinek Egyesülete azzal a céllal hívta életre a Kárpát-medencei Mézfesztivált, hogy felhívja a figyelmet a mézfogyasztás fontosságára, az egészségre gyakorolt jótékony és gyógyító hatásaira. A Kárpát-medence különböző tájairól érkező méhészek mellett zalai kistermelőknek és kézműveseknek is lehetőséget kínálnak a bemutatkozásra, így a fesztivál egyben Termelői Vásár is.

A mézhez hasonlóan a természetes élelmiszerek sorába tartozó zöldségek, gyümölcsök, pékáruk, tejtermékek, húskészítmények, gyümölcslevek, borok kínálói gazdagítják a kínálati palettát. Kézműves termékek közül pl. környékbeli fazekas, bőrös, késes, ékszerkészítő, szappankészítő kínálja portékáit. 

Szakmai előadásokkal gazdagítják a méhészeknek és laikusoknak egyaránt szánt programot, valamint lesz Méhészszakmai Kiállítás és Vásár, ahol méhészeti eszközgyártók és forgalmazók képviseltetik magukat. Gyerekek és felnőttek egyaránt találnak kedvükre való programokat: előadások, kulturális fellépők, játszóház vár kicsiket és nagyokat.

ÁLLANDÓ PROGRAMOK:

  • Hazai és határon túli méhészek mézei, mézkülönlegességei és egyéb méhészeti termékei, mézeskalácsok
  • Méhészeti Eszközkiállítás és Vásár, szaktanácsadás
  • Termelői élelmiszerek, kézműves termékek kiállítása és vására
  • Zümm-Zümm Játszóház (méhecskék, viaszozás, mézeskalácsok, agyagozás)

 

Cím:
8900 Zalaegerszeg, Stadion u. 3.
Kapcsolat:
Söjtör és Térsége Méhészeinek Egyesülete Czémán László, elnök +36 30 411 7815 Csóti Anikó, egyesületi titkár +36 30 631 7264
Időpont:
2017. december 02. szombat - 2017. december 03. vasárnap
46.844494,16.85140690000003
Kattintson ide a térkép használatához