ZALAEGERSZEGTURIZMUS.HU

Üdvözlünk

Zalaegerszegen

Ami itt élmény nekünk, az élmény lehet neked is!

XIV. Zalaegerszegi Országos Fazekas-Keramikus Találkozó és Fesztivál

Új helyszínnel és ingyenes belépéssel várja vendégeit az ide nagyszabású XIV. Zalaegerszegi Országos Fazekas-Keramikus Találkozó és Fesztivál a Zala Megyei Népművészeti Egyesület rendezésében.

Zalaegerszeg, a Göcsej kapujában büszke a vidék hagyományaira, népi kultúrájára. A Fazekas Fesztivál a zalai, vasi „gölöncséreknek”, gyönyörű mesterségüknek állít emléket mai utódaik seregszemléjének megszervezésével.

Örülünk, hogy évente gyönyörködhetünk Magyarország különböző tájegységeit reprezentáló edényekben, hisz a meghívásunkat elfogadó mestereken keresztül megismerhetjük Tiszafüred, a Sárköz, az Őrség, Szekszárd, Barcaság, Nádudvar, az Alföld, Észak-Magyarország és az erdélyi fazekas központok gyönyörű edényeit, és a mai keramikus törekvéseket. Helyszín a Gébárti Kézművesek Háza, és a Gébárti-tó melletti Szabadidőpark.

A rendezvényéhez az alábbiak szerint helyi járatú autóbuszok indítását tervezzük  a Kovács Károly téri autóbusz megálló és a Gébárti Szabadidő Központ parkolója között május 13-án és 14-én.    Az indulási idők a Kovács Károly térről: 9.45, 10.45,12.45, 13.45, 14.45, 15.45. Vissza felé ugyanezen útvonalon. 11.00, 13.00, 14.00, 15.00, 16.00, 18.30.  

2017. május 14. : Nyitott Műhelygalériák napja

Oszd meg, hogy más is lássa:

Iratkozz fel hírlevelünkre!