ZALAEGERSZEGTURIZMUS.HU

Vásárlás

Kercza Galéria

Képzőművészeti galéria a belvárosban.

TothMona Lakásgaléria

Tóth Mónika ujjal festő művész olajképeinek galériája

A TothMona Lakásgalériában a művész által készített festmények gyűjteménye látható. Az alkotások mindegyike kézzel, ujjakkal, ecset használata nélkül festett olajfestmény, melyeket a nonfiguratív elemek és a színek harmóniája tesz egyedivé.

Vasárnap is nyitva tartó élelmiszer üzletek

A belvárosban vasárnap délelőtt nyitva tartó üzletek:

  • Tom Market (Kovács Károly tér 4/A.)
  • Tom Market (Kossuth L. u. 56.)
  • Reál Élelmiszer (Kosztolányi tér 3/A.)
  • Vásárcsarnok minden üzlete
  • Kisbolt (Göcseji út, kórházzal szemben)
  • Zalaco pékáru üzletek (Berzsenyi u., Széchenyi tér, piacon)

A megyei napilap összegyűjtötte a megyében nyitva tartó üzleteket, melyektől ide kattintva tájékozódhat.

Zala Plaza

A Zala Plaza Bevásárló és Szórakoztató Központ 2001. december 14-én nyitotta meg kapuit a vásárlók előtt.

Az üzletközpont két szinten, 10. 000 négyzetméteren, ingyenes parkolási lehetőséget biztosítva várja kedves látogatóit az egész év folyamán.

A földszinten és az I. emeleten több mint 30 kereskedelmi és szórakoztató egység, köztük a Auchan Supermarket, Cinema City 4 termes 3D mozi, ételudvar, valamint a színpadon rendszeresen ingyenes, színvonalas programok szolgálják a látogatók kényelmét és a vásárlást.

Vásárcsarnok

A zalaegerszegi Vásárcsarnok bőséges kínálatával, üzleteivel, helyi termelőkkel és alkalmankénti programjaival várja a vásárolni, vagy csak nézelődni vágyókat!

Piac

A helyi és környékbeli termelők és kereskedők kedden, pénteken és szombaton kínálják portékáikat. Vasárnap a régiségkereskedők és használt tárgyakat kínálók veszik birtokukba a piac területét. A piac érdekessége, hogy évszázadokkal ezelőtt itt állt az egerszegi vár egyik bástyája, melynek helyét ma csupán fehér járólapok jelzik. 

A Piac tér története
A piac sokáig a Kazinczy téren működött: a kofáktól hangos, portékáktól zsúfolt vásár egészen a Sütő utcáig húzódott. A ma ismert, Deák tér mellett elterülő piacteret 1925 októberében adták át, bár az országos vásárokat még az 1940-es évek végéig a Kazinczy téren rendezték meg. A Piac téren 1969-ben avatták fel a Vásárcsarnok épületét, melyet 2014-ben újítottak fel a belváros-rehabilitációs program keretében. A piac szabadtéri területét – régészeti munkákat követően – 2011-ben szépítették meg.

A Mérlegház története
Emblematikus pontja volt a zalaegerszegi piacnak a Mérlegház. Fontos találkozási helyszínként maradt meg a köztudatban, hiszen amíg a mérlegelésre vártak az árusok, kitűnő alkalom nyílt az információcserére, az aktuális ügyek megtárgyalására.
A Mérlegházat a 20. század első harmadában építették az azóta megszüntetett hídmérleg technikai részének, adminisztrációjának befogadására. Feltételezhetően 1928-ban már megvolt az épület, hiszen ebben az évben a közterületek közé felvették a mai is létező Mérleg teret a Budai Nagy Antal utca és a Várkör kereszteződése közelében. Funkciójának megszűnése után – az 1960-as évek végén – a négyzet alakú kis épületben üzlet működött.
A helyi védettség alatt álló épületet tíz évvel ezelőtt, 2011 nyarán bontották le. Hamarosan újraépítik a Mérlegházat. 

Interspar

TESCO Zalaegerszeg Hipermarket

Decathlon Sportáruház

Park Center

A Park Center Zalaegerszeg keleti határán, dinamikusan fejlődő kereskedelmi területen található, autóval jól megközelíthető helyen.

A Park Center fedett sétánnyal, parkosított környezettel és ingyenes parkolással várja Önt és családját. Vásároljon divatáru- és cipőüzleteinkben, válogasson sportáruházunk kínálatából! A Müllerben és az Eurofamilyben mindent megtalál, ami a háztartáshoz szükséges. Ha pedig elfáradt a vásárlásban, térjen be egy frissítőre a Caffé Parcoba!

A bevásárlóparkkal szemben helyezkedik el a Lidl szupermarket.

ZONE Bevásárlópark

2009. augusztus végén nyitotta meg kapuit a zalai térség legnagyobb bevásárló parkja a közel 14 ezer négyzetméteres, akkori nevén Zala Park.

A kereskedelmi centrum a régió félmillió lakosának kínál bevásárlási lehetőséget. A modern, kellemes környezet, a széles árukínálat, minden korosztály számára egyedülálló vásárlási lehetőségeket, élményt nyújt.

Autóval érkező vásárlóink a ZONE Bevásárlópark 418 db parkolóját, 5 db családi parkolóját, és 4 db mozgássérült parkolóját ingyenesen vehetik igénybe.

A mozgássérültek zökkenőmentes közlekedését a járda és az úttest szintkülönbség nélküli kiképzése segíti. Az épületben található toalettek között részükre külön helyiség került kialakításra.

Kismamáknak a pelenkázóhelyiségben nyílik lehetőség a kisbabák tisztába tételére, megetetésére.