ZALAEGERSZEGTURIZMUS.HU

Üdvözlünk

Zalaegerszegen

Ami itt élmény nekünk, az élmény lehet neked is!

A szent nyomában – Kalandjáték a zalaegerszegi 175 éves kórház apropóján

A Zala Vármegyei Szent Rafael Kórház névadója 2012 óta a Zrínyi úti kórháztömb és a Rendelőintézet közötti kis parkban vigyázza az intézet betegeit, valamint a látogató rokonokat és barátokat. A betegek védelmezőjének alakját Csikai Márta szobrászművész formázta meg, kétszer is: Zalaegerszegen kívül még Budapesten, az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet parkjában látható.

A zalaegerszegi kórház 1886 óta található mostani helyén, a belváros és Alsójánkahegy találkozásánál. Ám már korábban is -egész pontosan 1848 óta- működött egészségügyi intézmény városunkban, méghozzá a Hagymasisakos Ispita épületében. Az eredetileg szegényházként funkcionáló Ispitában bő száz évig kápolna is működött.

De vajon ki volt az Ispita védőszentje? Erre keressük a választ!

A nyomozás során szükség lesz:

  • az egerszegi Tar Judit 1701-ben keltezett végrendeletére, melyben egy „ispitá”ról is rendelkezik
  • egy füzetkére, mely a feladatokat tartalmazza
  • írószerszámra, továbbá
  • egy megfigyeléssel és „rálátással” tarkított sétára, mely során a különböző nyomok felfedik magukat a szemfüles nyomkeresőknek! ?

Fontos tudni!

  • Minden nyom egy számjegy (1-től 9-ig).
  • Minden számjegy egy kód.
  • Minden kód végeredménye egy betű.
  • A betűk helyes sorrendben egy szót alkotnak. Mi erre a szóra vagyunk kíváncsiak. Ehhez használjátok a kódfejtő táblázatot!

A nyolc állomásból álló játék Szent Rafael szobra közelében indul, a megoldást azonban a Széchenyi tér 4-6. szám alatt található Tourinform irodában kell bemutatni. A sikeres résztvevők ajándékkal gazdagodnak, melynek mottója: „Mozgással az egészségért!” A többi legyen meglepetés! Valamint minden helyes megfejtő részt vesz egy sorsoláson 2023. szeptember 29-én. A szerencsés nyertesek ajándékcsomagot kapnak.

A játéklap innen is letölthető.

A nyereménysorsoláshoz a játékban résztvevők adataik megadásával elfogadják a Játékszabályzatot és az Adatkezelési szabályzatot. 

Oszd meg, hogy más is lássa: