ZALAEGERSZEGTURIZMUS.HU

Üdvözlünk

Zalaegerszegen

Ami itt élmény nekünk, az élmény lehet neked is!

Kaszaházai hangulatok

A vámos híd már a múlté, az „újat” 1952-53-ban építették (a budapesti Árpád-híd kicsinyített másaként), ahogy az avató táblán is szerepel: „az ötéves terv keretében”. Kaszaháza keleti oldalán találjuk az 1974-ben elnevezett Vásártér utcát, amely az egykoron országos hírnévre szert tett állatvásártérhez vezetett. A folyóval párhuzamosan futó szakasz 1957 óta Zala utca.

Keszthelyi kőfaragó műhely kedves szobra vár bennünket a kaszaházai hidat követő útkereszteződésben. A magas posztamensen Nepomuki Szent János 1802-es keltezésű szobrát látjuk, lábánál kis angyalka vidítja fel a nézelődőt. Zalaegerszeg számtalan alkalommal szenvedett a Zala folyó áradásaitól az évszázadok során, így a szobor felállítását ez is indokolta, lévén Nepomuki Szent János a folyók, hidak, vízimolnárok és halászok védőszentje.

Új Kaszaháza van születőben. Az ezredfordulót követően egyre-másra épülnek a lakónegyedek a dombos körzetben. A Gólyadombi lakópark, a Zala folyó közelében felépített társasházegyüttes, valamint a Kaszaháza nyugati részén épülő házak arról árulkodnak, hogy az akár Gébártig, Oláig, Bazitáig tartó tájkép sokakat csábít az itteni letelepedésre. A 2012-ben megnyitott új közterületek nevei is beszédesek: Malom sétány, Panoráma tér, Levendula utca, Rózsavölgyi utca…

Oszd meg, hogy más is lássa:

Iratkozz fel hírlevelünkre!