ZALAEGERSZEGTURIZMUS.HU

Üdvözlünk

Zalaegerszegen

Ami itt élmény nekünk, az élmény lehet neked is!

Vizslapark

Sokunk kedvelt pihenőhelyének területét 1800-ban Visla Hidgyai Kaszáló-ként írták, jóval később – 1927-ben – egy kisebb területet lekanyarintva itt alakították ki a Szent István teret. A második világháborút követően a területet lecsapolták és az itt folyó Vizsla-patakot (mely egykoron Egerszeg váráig, a mai Deák térig tartott) befedték. Ezt követően kezdődött meg a környék parkosítása. A Vizslaparkot 1969-ben Ifjúság parkra keresztelték át: a „fiatalok” nemcsak emlékkövet, hanem szobrot is kaptak a nagy zöldkertben. A park később visszakapta eredeti nevét. 1997-ben, a város első írásos említésének 750. évfordulójára emlékezve itt épült fel a címerház és IV. Béla szobrát is e jeles alkalomból avatták fel.

Napjainkban Zalaegerszeg zöld oázisa, a közel 6,5 hektáros parkban a természet, a kultúra mellett számos sport- és szabadidős lehetőség egyaránt helyet kapott. Felújított labdapálya, felnőtt játszótér, street workout erősítő eszközök várják a sportolni vágyókat, a futást kedvelők örömére egy 400 méteres futókör is készüt. A parkot átszelő kerékpárút mentén kerékpáros pihenő és szervizpont található. A gyermekes családokat a Kisvizsla megújult, árnyas játszótere várja. Szomszédságában fedett teraszú pavilon várja az felfrissülni vágyókat fagyizóval, mosdóval, pelenkázóval, nyilvános illemhellyel. A kutyával érkezők pedig az elkerített kutyaberekben engedhetik szabadon négylábú kedvenceiket.

A park legújabb látnivalója a Pajtások című szobor, ami Szabolcs Péter Munkácsy-díjas szobrász munkáját dicséri. A gyerekeket és kis kedvenceiket ábrázoló, kedves köztéri alkotás egy újabb találkozási pontja a belvárosnak.

Oszd meg, hogy más is lássa: