ZALAEGERSZEGTURIZMUS.HU

Üdvözlünk

Zalaegerszegen

Ami itt élmény nekünk, az élmény lehet neked is!

Csárdáskirálynő

Csárdáskirálynő

2024. május 28. (kedd) 19:00

 

Minden operettek legklasszikusabbja!

Szilvia, az ünnepelt primadonna búcsúzik barátaitól és rajongóitól, mert karrierjét Párizsban folytatja. Edvin herceg mindhiába marasztalja szerelmét, mert a lány tudja, kapcsolatuknak, a nagy társadalmi különbség miatt nincs jövője. Az Orfeum törzsvendégei, a mókás természetű Bóni gróf és Miska, az öreg szeparépincér vezetésével, Szilvia ünnepélyes búcsúztatására készülnek. Miska pincér és Feri úr, az egyik vendég, nosztalgiával emlékeznek vissza Cilikére, az egykori primadonnára, aki a Csárdáskirálynő szerepben sok férfiszívet tört össze. Ekkor érkezik Cecília hercegnő, Edvin anyja, hogy bármi áron hazavigye fiát, akire otthon vár a számára kiválasztott menyasszony, Stázi hercegnő. Cecília hercegnőt meglátva Miska és Feri örömmel üdvözli a rég nem látott primadonnát, Cilikét. A boldog emlékezések percei után Cilike megesketi barátait, hogy bármi történjék is, nem fedik fel primadonna múltját. Edvin és anyja találkozása szomorú véget ér: a fiút egy katonai behívóval kényszerítik haza Bécsbe. A búcsúzásra kapott fél óra azonban elég a szerelmeseknek arra, hogy közjegyző előtt egy házassági kötelezvényt írjanak alá. A herceg távozása után Bóni elmondja Szilviának, hogy Edvinre Bécsben menyasszony vár. A lány a hír hallatán úgy dönt, mégis Párizsba utazik.

Az operett irodalom legismertebb,legtöbbet játszott dallamai a Csárdáskirálynő operettben hangzanak fel,mint például: Jaj,cica , Álom,álom, Hajmási Péter,Hajmási Pál, Húzzad csak kivirágos virradatig, Emlékszel még, Te rongyos élet, stb.

Szereposztás:

Szilvia: Vörös Edit
Edvin : Domoszlai Sándor
Cecília: Kállay Bori – érdemes művész
Miska: Faragó András
Bóni: Kovács Szilárd
Stázi: Haraszti Elvira
Feri Bácsi: Virágh József
Főherceg: Gyurity István
Rohsndorf: Lendvai Zsolt

Közreműködik a Rátonyi Róbert Színház Tánckara, Zenekara

Jegyek vásárolhatók online, vagy nyitvatartási időben az Art Mozi, a Keresztury Dezső VMK és a Városi Hangverseny- és Kiállítóterem jegypénztárában.

Jegyárak:

A szektor: 8 500 Ft
B szektor: 8 000 Ft
C szektor: 7 500 Ft

Egerszeg Kártya kedvezmény érvényesíthető!
Jegypénztári vásárlásnál SZÉP Kártyával fizethető!

Oszd meg, hogy más is lássa:

 • Helyszín:

  Art Mozi
 • Cím:

  8900 Zalaegerszeg, Széchenyi tér 4-6.
 • Nyitvatartás:

  az előadás 19 órakor kezdődik

 • Hivatkozás:

 • Email:

 • Időpont:

  2024. május 28. kedd

  Add hozzá a naptáradhoz 2024-05-28 2024-05-28 Europe/Budapest Csárdáskirálynő
  Csárdáskirálynő 2024. május 28. (kedd) 19:00   Minden operettek legklasszikusabbja! Szilvia, az ünnepelt primadonna búcsúzik barátaitól és rajongóitól, mert karrierjét Párizsban folytatja. Edvin herceg mindhiába marasztalja szerelmét, mert a lány tudja, kapcsolatuknak, a nagy társadalmi különbség miatt nincs jövője. Az Orfeum törzsvendégei, a mókás természetű Bóni gróf és Miska, az öreg szeparépincér vezetésével, Szilvia ünnepélyes búcsúztatására készülnek. Miska pincér és Feri úr, az egyik vendég, nosztalgiával emlékeznek vissza Cilikére, az egykori primadonnára, aki a Csárdáskirálynő szerepben sok férfiszívet tört össze. Ekkor érkezik Cecília hercegnő, Edvin anyja, hogy bármi áron hazavigye fiát, akire otthon vár a számára kiválasztott menyasszony, Stázi hercegnő. Cecília hercegnőt meglátva Miska és Feri örömmel üdvözli a rég nem látott primadonnát, Cilikét. A boldog emlékezések percei után Cilike megesketi barátait, hogy bármi történjék is, nem fedik fel primadonna múltját. Edvin és anyja találkozása szomorú véget ér: a fiút egy katonai behívóval kényszerítik haza Bécsbe. A búcsúzásra kapott fél óra azonban elég a szerelmeseknek arra, hogy közjegyző előtt egy házassági kötelezvényt írjanak alá. A herceg távozása után Bóni elmondja Szilviának, hogy Edvinre Bécsben menyasszony vár. A lány a hír hallatán úgy dönt, mégis Párizsba utazik. Az operett irodalom legismertebb,legtöbbet játszott dallamai a Csárdáskirálynő operettben hangzanak fel,mint például: Jaj,cica , Álom,álom, Hajmási Péter,Hajmási Pál, Húzzad csak kivirágos virradatig, Emlékszel még, Te rongyos élet, stb. Szereposztás: Szilvia: Vörös Edit Edvin : Domoszlai Sándor Cecília: Kállay Bori - érdemes művész Miska: Faragó András Bóni: Kovács Szilárd Stázi: Haraszti Elvira Feri Bácsi: Virágh József Főherceg: Gyurity István Rohsndorf: Lendvai Zsolt Közreműködik a Rátonyi Róbert Színház Tánckara, Zenekara Jegyek vásárolhatók online, vagy nyitvatartási időben az Art Mozi, a Keresztury Dezső VMK és a Városi Hangverseny- és Kiállítóterem jegypénztárában. Jegyárak: A szektor: 8 500 Ft B szektor: 8 000 Ft C szektor: 7 500 Ft Egerszeg Kártya kedvezmény érvényesíthető! Jegypénztári vásárlásnál SZÉP Kártyával fizethető!
  Art Mozi