ZALAEGERSZEGTURIZMUS.HU

Üdvözlünk

Zalaegerszegen

Ami itt élmény nekünk, az élmény lehet neked is!

Európai Régészeti Napok Zalaegerszegen

Európa számos országában június 19-21. között tartják az Európai Régészeti Napokat. A zalaegerszegi Göcseji Múzeum is csatlakozik a kezdeményezéshez és két nap is programokat kínál.
2020. június 19. (péntek)
10.00-15.00 óra
Középkori kirakós játék – bepillantás az egerszegi téglaégető kemencék titkaiba
Simmer Lívia régész és Kissné Kovács Ágnes múzeumpedagógus vezetésével
Helyszín: Zalai Nyomda volt épülete, Zalaegerszeg, Závodszky u. 1.

 
Zalaegerszeg felszeletelt középkori téglaégető kemencéi immár három hónapja pihennek egy raktárban. Egyetlen napra kitárulnak az ajtók, és a közönség betekinthet szülővárosunk múltjába. 
A gyerekeket kézműves foglalkozással és ügyességi játékokkal várják a szervezők. 
– Készíts saját téglát!
– Építs középkori téglaépületet!
– Rakd össze a feldarabolt kemencéket!
 
Korábbi írás a témához:
https://gocsejimuzeum.hu/hirek/megmentjuk-a-teglaegeto-kemenceket  
 
 
2020. június 20. (szombat)
9.00-15.00 óra
Közösségi régészet és ásatás látogatás Türjén, Orha Zoltán ásatásvezető régész vezetésével
Helyszín: Türje, premontrei templom és kolostor
(Zalaegerszegtől 30 km-re ÉNY irányban)
 
A közösségi régészet szellemében kicsik és nagyok most részesei lehetnek a türjei premontrei templomhoz kapcsolódó kolostor régészeti feltárásának. 
9.00-13.00 óra között azok látogatását várják, akik nem riadnak vissza attól, hogy ásót, lapátot, spaklit ragadjanak a kezükbe, és leporolják az évszázados falakat. A részvétel regisztrációhoz kötött, kérjük, a következő elérhetőségen jelezzék érkezésüket: orha@zmmi.hu 
13.00-15.00 óra: a feltárás eredményeit Orha Zoltán ásatásvezető régész mutatja be az érdeklődőknek.
 
Minden érdeklődőt sok szeretettel várnak a Göcseji Múzeum munkatársai!

Oszd meg, hogy más is lássa:

 • Nyitvatartás:

  2020. június 19. (péntek) 10.00-15.00 óra
  2020. június 20. (szombat) 9.00-15.00 óra

 • Időpont:

  2020. június 19. péntek - 2020. június 20. szombat

  Add hozzá a naptáradhoz 2020-06-19 2020-06-20 Europe/Budapest Európai Régészeti Napok Zalaegerszegen
  Európa számos országában június 19-21. között tartják az Európai Régészeti Napokat. A zalaegerszegi Göcseji Múzeum is csatlakozik a kezdeményezéshez és két nap is programokat kínál.
  2020. június 19. (péntek) 10.00-15.00 óra Középkori kirakós játék - bepillantás az egerszegi téglaégető kemencék titkaiba Simmer Lívia régész és Kissné Kovács Ágnes múzeumpedagógus vezetésével Helyszín: Zalai Nyomda volt épülete, Zalaegerszeg, Závodszky u. 1.
    Zalaegerszeg felszeletelt középkori téglaégető kemencéi immár három hónapja pihennek egy raktárban. Egyetlen napra kitárulnak az ajtók, és a közönség betekinthet szülővárosunk múltjába.  A gyerekeket kézműves foglalkozással és ügyességi játékokkal várják a szervezők.  - Készíts saját téglát! - Építs középkori téglaépületet! - Rakd össze a feldarabolt kemencéket!   Korábbi írás a témához: https://gocsejimuzeum.hu/hirek/megmentjuk-a-teglaegeto-kemenceket       2020. június 20. (szombat) 9.00-15.00 óra Közösségi régészet és ásatás látogatás Türjén, Orha Zoltán ásatásvezető régész vezetésével Helyszín: Türje, premontrei templom és kolostor (Zalaegerszegtől 30 km-re ÉNY irányban)   A közösségi régészet szellemében kicsik és nagyok most részesei lehetnek a türjei premontrei templomhoz kapcsolódó kolostor régészeti feltárásának.  9.00-13.00 óra között azok látogatását várják, akik nem riadnak vissza attól, hogy ásót, lapátot, spaklit ragadjanak a kezükbe, és leporolják az évszázados falakat. A részvétel regisztrációhoz kötött, kérjük, a következő elérhetőségen jelezzék érkezésüket: orha@zmmi.hu  13.00-15.00 óra: a feltárás eredményeit Orha Zoltán ásatásvezető régész mutatja be az érdeklődőknek.   Minden érdeklődőt sok szeretettel várnak a Göcseji Múzeum munkatársai!

Iratkozz fel hírlevelünkre!