ZALAEGERSZEGTURIZMUS.HU

Gasztronómia

Burger King

KrokiBurger

Tannin RESTO

ÉLelem Étterem

Fészek Bisztró és Palacsintázó

Krémes Süti Cukrászda és Kávézó

Sugar – Coffee & Juice Bar

Belvárosi Bisztró

Manhattan Caffe & Bar

A Mi Helyünk

Borháló Zalaegerszeg

Pampetrics Borkereskedés

Árkád Pizza

Kebab King Zalaegerszeg

PopUp Cafe

Happy Hot Pizzéria

Ernesto Pizza & Gyros

GRIIZ Önkiszolgáló Étterem és Reggeliző

Strike Zeg

Pizza Mamma

Zalai krumpliprósza

Hagyományos recept 

Hozzávalók:
10 nagyobb burgonya, 1/2 liter aludttej, 14-15 evőkanál liszt, 2 tojásnyi zsír, 5-6 evőkanál tejföl, só.

Elkészítés:
A burgonyát megmossuk, meghámozzuk, majd tormareszelőn lereszeljük. A leszerelt burgonyát leszűrjük. A reszeléket aludttejben gyorsan elkeverjük, hogy ne barnuljon meg. Hozzáadjuk a lisztet és a sót, majd jól összekeverjük. Erősen kizsírozott tepsibe öntjük, amelyben arányosan osztjuk el a keveréket. A megmaradt zsírban elkevert tejföllel meglocsoljuk és forró sütőben pirosra sütjük. Egyes vidékeken pirított vöröshagymával is megszórják.

Forrás: Ábrahám Gézáné: Vasi, zalai parasztételek és házi tartósítás

Manapság az aludt tejet kefirrel helyettesítik, a kapott masszát sonkával, gombával, zöldfűszerekkel bolondítják, majd a prószát olajjal kikent serpenyőben sütik, mint a palacsintát. 

Vásárcsarnok

A zalaegerszegi Vásárcsarnok bőséges kínálatával, üzleteivel, helyi termelőkkel és alkalmankénti programjaival várja a vásárolni, vagy csak nézelődni vágyókat!

Piac

A helyi és környékbeli termelők és kereskedők kedden, pénteken és szombaton kínálják portékáikat. Vasárnap a régiségkereskedők és használt tárgyakat kínálók veszik birtokukba a piac területét.

A piac érdekessége, hogy évszázadokkal ezelőtt itt állt az egerszegi vár egyik bástyája, melynek helyét ma csupán fehér járólapok jelzik. 

Repeta Menübár és Terasz

Paradicsom Étterem és Főzelékfaló

Jázmin Kínai Étterem

GYROSka

Zalaco Bisztró

Vadkacsa Vendéglő

Oázis Burger- Pizza & Hamburger

Taverna Étterem és Söröző – ÁTMENETILEG ZÁRVA

McDonald’s

Robinson Music Pub Étterem

Reininghaus Étterem és Pizzéria

Pizzéria Italiana

Eldorádó Ételbár

Pipacs Söröző & Étterem

Díszpinty Gasztro Bár

Csipet Menu & Pasta Ételbár

Torony Kávézó

Press Café

Mylord Kávé- és Teaház

Galeri Étterem és Söröző

Mimosa Lounge Art • Bar • Café

Mimosa a hely, mely érzéki és kihívó… egy röpke élvezet… és része lesz az Életednek!

Mandala Kávézó

Kávélabor

Joy Café

Illy Kávézó

Gerő Cukrászda

 

Esztrol Süteménybolt

Dolce Vita Kávézó

Betti Cukrászda

 

Göcseji dödölle

Egy kiló gondosan válogatott lisztes burgonya fajtát meghámozunk, annyi sós vízbe tesszük fel főni, amennyi éppen ellepi. Megfőzzük a saját levében, alaposan megtörjük és a tűzön hagyva annyi liszttel keverjük el, hogy a burgonya felvegye a lisztet. Úgy dolgozzuk ki, hogy az edény falától leváljon a kezünket belenyomva, ahhoz nem tapadhat. Ez a burgonyamennyiség nagyjából 2-2,5 bögre lisztet fog felvenni.

2 közepes fej vöröshagymát kockára vágunk, 3 kanál zsíron aranybarnára pirítunk, ebbe a zsírba evőkanállal szaggatjuk a kész dödöllét.

Teflonserpenyőben ropogósra pirítjuk, önálló ételként jófajta tejföllel kínáljuk, de igen gyakran köretként, elsősorban pörköltfélékhez is adjuk.

Az újburgonya magas víztartalma és alacsony keményítőtartalma miatt kevésbé alkalmas dödölle készítéséhez, csak nagy gyakorlattal fogjunk hozzá.

 

Miszori József (Kandikó Vendégház, Dobronhegy) Göcseji Históriák és Ételek c. könyvéből

Pitvar Vendégló és Panzió

Piccolo Panzió, Söröző és Vendéglő

Jánkahegyi Gyuri Csárda és Vendégház

Vándor Vigadó

TÓ-KA Vendéglő és Panzió

Panoráma Panzió és Vendéglő

Kiskondás Étterem és Panzió

 Szilveszter a Kiskondásban!

 Töltse velünk 2017. utolsó óráit, és köszöntsük együtt az újévet egy vidám hangulatú bulival!

Menüsor

19.00 Érkezés / egy pohár aperitif /

20.00 Vacsora

            Előétel:

                     Magyaros húspástétom franciasalátával

            Főétel:

                     Szűzérmék „arany” bundában

                     Baconos sajtvariációval töltött göngyölt pulykamell

                     Omlós libamell konyakos meggy raguval

                     Hercegnőburgonya

                     Párolt rizs

                     Frissen kevert saláta

            Desszert:

                      Szilveszteri desszertfalat

Éjféli vacsora:

                     Roppanós bécsi virsli mustárral, kenyérrel

 

Zene: Flamingo együttes

Belépőjegy ára: 11500.- / fő

Tánc    zene  mulatság

 

Jó étvágyat és jó szórakozást kívánunk!!

Kiskakas Étterem és Panzió

Centro Étterem és Panzió – ÁTMENETILEG ZÁRVA

Göcsej Palatinus Étterem és Panzió

 

Erdőgyöngye Étterem és Panzió

Pedro Steak & Pizza & Mex

O’Connors Pub & Steakhouse

Mangó Kávéház és Étterem

László Pince Kézműves Borház

Hegyalja Csárda

Három Kívánság Étterem

Véndiófa Étterem és Kerthelyiség

Belga Étterem és Söröző

Hotel Arany Bárány Étterem és Söröző

A város szívében található étterem és söröző ízvilága, tökéletesen ötvözi a tradíciókat a modern elvárásokkal. Szálló vendégeink mellett, a betérő vendégek is rátalálhatnak saját kedvenceikre a gasztronómia területén.

 

 

Iratkozz fel hírlevelünkre!