ZALAEGERSZEGTURIZMUS.HU

Üdvözlünk

Zalaegerszegen

Ami itt élmény nekünk, az élmény lehet neked is!

A hét színkavalkádja 6. rész: Széchenyi tér, a város szíve

“Színezd ki Zalaegerszeget!” Ezzel a felhívással jelent meg a Tourinform iroda gondozásában az a színező, amely a helyi nevezetességeket mutatja be. A megjelenés óta eltelt időszakban számos pozitív visszajelzést kaptunk, a városban élő, művészeti tanulmányokat folytató Fekete Nikolett pedig megtisztelt bennünket azzal, hogy rendelkezésünkre bocsátotta hangulatos, barangolásra és elmélyülésére egyaránt csábító rajzait.

15 részből álló heti sorozatunk hatodik “fejezeteként” azt az oldalt választottuk, amely a Széchenyi teret mutatja be, melyről a következőképpen vall a Zalaegerszeg színező: „Széchenyi tér, a város szíve”. A Kazinczy tértől a postapalota épületéig tartó útszakasz 1888-ban kapta a Vármegyeház tér nevet, a „legnagyobb magyar” nevét 1903 óta viseli. Itt található az Arany Bárány Szálloda, a római katolikus plébánia, az Art Mozi, a Tourinform iroda, a Kvártélyház, a Pontház, a Hagymasisakos Ispita és a későszecessziós stílusú postapalota épülete.

Legközelebb a színező Deák teres „oldalát” mutatjuk be az érdeklődőknek. S hogy miért? Kiderül az augusztus 7-13-ai héten!

A Zalaegerszeg Színező a Tourinform iroda gondozásában jelent meg, a grafika Tóth Norbert nevéhez fűződik. A rajzok elkészítésében Gombos Zsófia és Pál Katja működött közre. A honlapunkon bemutatott színes “változatot” Fekete Nikolettnek köszönhetjük.

Te milyennek látod Zalaegerszeget?
Aki már kiszínezte a füzet lapjait, s szeretné bemutatni a nagyközönségnek, kérjük, juttassa el a rajzait valamilyen formában a Tourinform irodába (e-mailben a zalaegerszeg@tourinform.hu e-mail címre vagy személyesen a Széchenyi tér 4-6-os szám alá). Az elkészült művekből képgalériát készítünk a weboldalra.

A HÉT SZÍNKAVALKÁDJA
1. rész: Itt a Nyár az AquaCityben!
2. rész: Zalai koronaőrző és színház a Kvártélyházban
3. rész: Zalaegerszeg, ahol megtalálod a sportod
4. rész: Dísz tér, ahol a tulipán cseppjei a csipkéig érnek 
5. rész: időutazás a göcseji szegekbe

Oszd meg, hogy más is lássa:

Iratkozz fel hírlevelünkre!