ZALAEGERSZEGTURIZMUS.HU

Üdvözlünk

Zalaegerszegen

Ami itt élmény nekünk, az élmény lehet neked is!

Egerszegi Advent 2023

✨ Egerszegi Advent 2023 ✨ Mi jut eszedbe elsőre egy adventi vásárról? A forralt bor, a forró puncs vagy a csokis, habos gofri? Ezeket mind megtalálod november 27-től az Egerszegi Adventi Vásárban ?

 

1⃣ A Dísz téren az Egerszegi Advent november 27-én, hétfőn nyit meg és december 24-én, vasárnap 13 óráig várja a látogatókat.  

❗ Két új városi helyszín is bekapcsolódik az Egerszegi Advent programkínálatába.  

2⃣ A Göcseji Tudásközpont – Zalaegerszegi Helyi Termék Piac karácsonyi fényekben fog ragyogni és számos rendezvénnyel várja majd a családokat.  

? A Göcseji Tudásközpont – Zalaegerszegi Helyi Termék Piac programkavalkádjának ünnepélyes megnyitója december 2-án, szombaton, 9.30 órakor lesz. Aznap reggel 7.00 órától 18.00 óráig tart a házban a Mézek Napja (minden, ami méz). A rendezvényen több vándorméhész is kínálja majd a szorgos méhecskék termékeit, s így különböző, ritkább fajtamézekkel és méhészeti termékekkel is megismerkedhetnek a látogatók. A mézvásár közben ismeretterjesztő és szakmai előadások, mézzel, méhekkel kapcsolatos kézműves foglalkozások és kulturális programok várják a résztvevőket.  

? December 1-jén, pénteken 10.00 órakor megnyílik a Parázs Bisztró, ahol hamburgerek széles választéka várja a közönséget.  

? December 3-án, vasárnap, 11.00 órakor kerül sor az első adventi gyertya meggyújtására, amelyet Alexandra & Veronika Lelkünk hangjai című zenés műsora követ.  

? December 6-án, szerdán, 10.00 órakor Mihály Péter színművész Mikulás-váró műsora fogadja a gyermekeket.  

? December 7-én és 21-én, csütörtöki napokon 16.30 órától Drezsenyák Anita tart mézeskalács díszítő foglalkozást felnőttek és gyermekek részére.  

? December 10-én, vasárnap, 11.00 órától a második adventi gyertya meggyújtását követően Kalmár Annamária mesemondó karácsonyváró műsorával hangolódhatunk az ünnepre.  

? December 17-én, vasárnap, 11.00 órakor kerül sor a harmadik adventi gyertya meggyújtására, amelyet Kelemen Gyula karácsonyi gitárkoncertje követ.  

? December 23-án, szombaton 15.00 órától dr. Csider Sándor verseket olvas fel a “Karácsony éjjelén” című kötetből. Ezt követően 16.00 órakor a negyedik adventi gyertya is lángra gyúl, ezt követően a Wolf Együttes Ünnepeljünk együtt! című zenés műsora varázsol karácsonyi hangulatot.

  ➡ December 8-10-ig, december 15-17-ig és december 22-23-án Karácsonyi helyi termék vásárba várják az érdeklődőket. A szervezők szeretnék, ha az ünnepi asztalra helyben előállított, jó minőségű, egészséges ételek kerülhetnének, továbbá készséggel segítenek az ajándékozásban is a helyi kézművesek portékáinak színes választékát kínálva. December hónapban minden szerdán, csütörtökön és pénteken 13.00 órától 17.00 óráig kézműves foglalkozásokkal várnak minden érdeklődőt a Göcseji Kézműves Egyesület tagjai.  

3⃣ A Dísz tér, valamint a Göcseji Tudásközpont – Zalaegerszegi Helyi Termék Piac mellett idén a harmadik helyszín a Vizslaparkban működő Piknik és környezete lesz, amely szintén karácsonyi díszbe öltözik és egyedi élményeket, családi programokat kínál az ünnepi időszakra.  

➡ Rengeteg fényfüzér, világító szán és szelfipont, fedett igloo és hősugárzó várja az érdeklődőket november 22-től a Vizslaparkban.  

➡ A Piknik kínálata karácsonyi finomságokkal bővül, lesz gofri, kürtőskalács, kolbász, hurka, különféle húsok, és természetesen a forralt bor, puncs, forró Aperol sem maradhat el a megszokott kínálaton felül.  

➡ A december 4-10-ig tartó időszakban, különböző szervezetekkel jótékonysági sütés-főzésre is sor kerül, amelynek részleteit a Piknik Facebook oldalán találják meg.   ? A Dísz téri karácsonyi vásár elrendezése teljesen megváltozik.  

➡ A pavilonokat egymás mellé helyeztük el, bensőségesebb hangulatot kialakítva, így a vásár közönsége egy helyen találkozhat a vendéglátósokkal és a kereskedőkkel, az előttük kialakított ülőhelyek pedig a karácsonyi finomságok elfogyasztására biztosítanak kényelmes helyszínt.  

➡ A pavilonok hátulja sem marad szürkén és üresen. E felületeken helyi fotóművészek zalaegerszegi téli, havas fényképei kölcsönöznek meghitt hangulatot az adventi időszakban.  

➡ A Dísz téri szökőkút új formában mutatja meg magát. Az idei télre a kutat egy fedett és fűtött terasszá alakítjuk át, ahová időjárástól függetlenül beülhetünk elfogyasztani a vásári finomságokat.  

➡ A Városháza előtti kis tér kínálata is bővül, hiszen idén itt kap helyet a közkedvelt Tütü és az újítások közé tartozik, hogy e térre is több ülőalkalmatosságot tervezünk. Az ünnepi hangulatról a standok felett elhelyezett fényfüggönyök gondoskodnak.

➡ Megújul a Dísz téri Betlehem, az új installációt a Koraszülöttmentő és Gyermekintenzív Alapítvány pavilonjával szemben találják meg.

? Idén az adventi vásárunkban minden korábbinál több fény és hangulatvilágítás vesz majd körül minket! Az utcák, a fák, a standok több fényt kapnak, mint valaha. Eddig csak az utolsó 1-2 hétben kaptak fényfestést a Dísz tér körüli épületek, most már kezdettő, december 1-től karácsonyi hangulatú fényfestés díszíti majd a Tudomány és Technika Házát, a Szalagház oldalát és a Városházát.

? Új helyre költözik az adventi koszorú és új világító díszekkel készülünk a tér több pontján, többek között egy világító szelfiponttal, ahol mindenki kedvére fotózkodhat családjával, barátaival.

? A téren megújult kínálattal fogadják a közönséget a finomabbnál finomabb ételeket és italokat árusító pavilonok, így a gofris, a lángossütő, a hamburgeres és a kolbászos is. A 12 pavilonnal felvonuló kereskedők, kézművesek, vendéglátósok hétfőtől szombatig 9 és 19 óra között tartanak nyitva, vasárnap 9-től 18 óráig, december 24-én 9-től 13 óráig várják az érdeklődőket, nemcsak a Dísz téren, hanem az Európa téren is.

☕ A teát, forralt bort megvásárolható ünnepi bögréből is lehet kortyolni. Idén új mintával bővül a kínálat: a bögrék kék és fehér színben kaphatók. A legkedveltebb forralt borról idén is internetes szavazás dönt majd.

? Az Egerszegi Advent teljes ideje alatt a Dísz téren a hagyományokhoz híven óvodások, iskolások, művészeti együttesek és sztárvendégek lépnek fel, a gyertyagyújtások ceremóniáit szombatonként tartják majd.

❗❗ Az Egerszegi Advent ünnepélyes megnyitóját december 1-jén, pénteken, 17.00 órakor tartjuk a Dísz téren, ahol egyszerre kapcsoljuk fel a tér és az utca hangulatos karácsonyi fényeit. ❗❗

ℹ A Dísz tér kiemelt programjai:

? December 1. (péntek):
16.00 órakor Zalaegerszegi Kertvárosi Óvoda Napsugár utcai Tagóvoda műsora
16.30 órakor Zalaegerszegi Landorhegyi Óvoda Kodály Zoltán utcai Tagóvoda műsora
17.00 órakor Ünnepi megnyitó, rövid beszédet mond Balaicz Zoltán polgármester, majd a Zalaegerszegi Vegyeskar műsora

? December 2. (szombat):
16.00 órakor Ziránó Színház: A három kismalac
17.00 órakor Pál Kriszti koncertje
17.30 órakor az első adventi gyertya meggyújtása
18.00 órakor Tabáni István koncertje

? December 6. (szerda): ?
16.30 órakor Mikulás várás az Art Mozinál
17.00 órakor hintós vonulás a Mikulással és a manókkal a Kossuth utcán a Dísz térig
17.15 órakor Mikulás műsor
18.00 órakor Bódis Bettina műsora

? December 8. (péntek):
16.00 órakor Zalaegerszegi Belvárosi II. számú Óvoda Kosztolányi téri Tagóvoda műsora
16.30 órakor Zalaegerszegi Belvárosi I. számú Óvoda Mikes utcai Tagóvoda műsora
17.00 órakor Takáts Eszter és Pécsi József Duó – lemezbemutató koncert

? December 9. (szombat):
15.30 órakor Harisnyás Pipik karácsonyváró műsora
16.30 órakor Lélekmadár Énekegyüttes adventi műsora
17.30 órakor a második adventi gyertya meggyújtása
18.00 órakor Sári Éva adventi koncertje

? December 15. (péntek):
16.00 órakor Zalaegerszegi Belvárosi II. számú Óvoda Radnóti utcai székhelyóvoda műsora
16.30 órakor Zalaegerszegi Belvárosi I. számú Kis utcai Székhelyóvoda műsora
17.00 órakor Pálóczi Horváth Ádám AMI műsora
18.00 órakor Canterina Kamarakórus műsora

? December 16. (szombat):
15.30 órakor MiniWolf – Icipici kölyök party
16.30 órakor Jazz dallamok – Bardon Ivett és Piller Balázs koncertje
17.30 órakor a harmadik adventi gyertya meggyújtása
18.00 órakor M.É.Z. – Kelta adventi koncert

? December 22. (péntek):
16.30 órakor Csácsbozsoki Évgyűrűk Nyugdíjas Klub Dalkörének koncertje
17.00 órakor Fekete Melinda Zsófia szaxofonművész koncertje
18.00 órakor Szinetár Dóra koncertje

? December 23. (szombat):
16.00 órakor Szelíd, karácsony ének – Joós Tamás műsora
17.00 órakor Farkas Alexandra adventi műsora
17.30 órakor a negyedik adventi gyertya meggyújtása
18.00 órakor az Albatrosz Tánc Sport Egyesület karácsonyi műsora
18.30 órakor Bíró Csongor Vitéz koncertje

?A város karácsonyfája november 27-én érkezik meg a Városháza elé, de az egyes városrészekben is lesznek karácsonyfák. A Városháza előtt álló fenyőfát – mint minden esztendőben – ezúttal is felajánlásnak köszönhetjük: Dr. Simon Gábor 8 éve vásárolta meg a 90-es években épült családi házat, ahol az ezüstfenyő már akkor is az előkert dísze volt. A több, mint 12 méter magas fa kivágása mellett nehezen határozott természetkedvelő tulajdonosa, így fontos szempont volt, hogy fenyőfa a későbbiekben egy nemes célt, egy jó ügyet szolgáljon, ezért ötlött fel benne, hogy felajánlja a város karácsonyfájának.

? A Városháza előtti zenélő óra a Kiskarácsony, Nagykarácsony dallamát játssza.

? A karácsony előtti napokban újra megérkezik az élő Betlehem, de most a Városháza előtti parkolóba, ahol december 16-26. között tekinthető meg. A jászol lakói közé újra visszatér Mózes csacsi, akit a Betlehem első tíz évében olyannyira megkedveltek a kicsik és nagyok egyaránt. Mózes hátán a legkisebbeknek december 24-én délután ismét lesz lehetőségük csacsigolni.

? A TÜTÜ gasztróbusz újra vár mindenkit a megszokott téli kínálatával, ám idén új helyszínen, a Városháza előtti kis téren.
?A PEDRO idén is csatlakozott az Egerszegi Adventhez.
?Természetesen a DÍSZPINTY is részese lesz a Dísz téri forgatagnak.
? A MIMOSA karácsonyi fényekkel megvilágítva, ötletes, fiatalos kirakatával és finomságokkal várja a betérőket.
? A CONTRAST idén is csatlakozott az Egerszegi Advent kínálatához, ünnepi díszítéssel és még nagyobb kínálattal várja az arra sétálókat.
?A SPÁJZ ECO-GOURMET sok-sok szezonális finomsággal és hangulatos installációval készül erre az időszakra.

? A Kossuth utcán újra jelen lesz a szaloncukor árus.

➡ A vásárban a gyermekeknek is több attrakcióval készülünk a színpadi programok mellett. Az Európa térre költözik egy hangulatos körhinta, és minden pénteken, szombaton és vasárnap hagyományőrző népi fajátékok kerülnek a térre.

➡ Új dekorációs elemekkel tesszük hangulatosabbá a teret. Az új installációk közé kerül egy világító szelfipont, ahol varázslatos fotókat készíthetnek barátaikkal és családjukkal!

➡ A térre egy karácsonyi szelfipavilont is kihelyezünk, ahol hangulatos ünnepi fotókat készíthetnek. Várjuk a fotókat az #EgerszegiAdvent hashtaggel.

⛸ A Dísz tér északi oldalán lesz megtalálható a magyar vármegyeszékhelyek egyik legnagyobb szabadtéri jégpályája. A 30×15 méteres jégpályán november 27-től lehet majd korcsolyázni az alábbi nyitvatartás szerint:
– hétfőtől csütörtökig: 16.00-20.00 óra között,
– péntekenként: 16.00-21.00 óra között,
– szombatonként: 10.00-12.00, 14.00-17.00, és 18.00-21.00 óra között,
– vasárnaponként 10.00-12.00, 14.00-17.00, és 18.00-20.00 óra között,
– december 24-én 10.00-12.00 óra között,
– december 25-én zárva,
– december 26-30. között 14.00-17.00 óra között,
– december 31-én 10.00-12.00, 14.00-17.00 és 18.00-22.00 között,
– január 1-jén zárva,
– majd január 2-ától január 7-ig újra 10.00-12.00, 14.00-17.00, és 18.00-20.00 óra között.

? Idén is készülünk jótékonysági akcióval a Koraszülöttmentő és Gyermekintenzív Alapítvány, valamint az Adventi Kézfogás programjainak keretében.

? December 4-5-6-án 17.00 órától a lenyűgöző BELGA Mikulásudvar is várja a gyermekeket.

? Az Art Mozi is ünnepi műsorral készül az adventi hétvégékre! Idén egy olyan színes kínálatot szeretnének a nézőknek nyújtani az adventi időszak hétvégéin a napi filmvetítéseken kívül, amiben a család minden tagja megtalálja a kedvére valót. A kínálatban szerepelnek mesefilmek a gyermekeknek, vígjáték az egész családnak vagy könnyűzenei koncertfilm a fiataloknak, és egy valódi karácsonyi hangulatú koncert a felnőtteknek és az idősebbeknek.
– December 2–3. Nagykarácsony (magyar romantikus vígjáték)
– December 9– 10. Bagossy Brothers Company – 10 éve úton (magyar koncertfilm)
– December 16– 17. Masha és a medve 2. – Dupla móka (magyarul beszélő, orosz családi animációs film)
– December 23. André Rieu – Fehér karácsony (holland koncertfilm)

? December 24-én, szombaton 9 órától egész napos karácsonyi matiné várja a gyermekeket és a családokat az Art Moziban, amíg otthon zajlik a sütés, vagy a karácsonyfa díszítés.
– Mancs őrjárat – A szuperfilm
– Masha és a medve 2. – Dupla móka
– Kacsalábon
– Az első igazi karácsony

❗ Adventi programok az egyes városrészekben:

? November 15-től, szerdától december 20-ig, szerdáig megtekinthetik a “Mosolyog, mint a mézeskalács” – zalai mézeskalács készítők alkotásaiból álló vitrinkiállítást a Gébárti Regionális Népi Kézműves Alkotóházban.

? November 17. és december 24. között “Készíts angyalbatyut (cipősdobozt) egy nehéz sorsú gyermeknek!” A Mindszentyneum csatlakozott a Katolikus Karitász országos ajándékgyűjtési akciójához és Zalaegerszegen náluk adható le az összekészített cipősdoboz, melyekkel nehéz sorsú gyermekeket és családokat ajándékoznak meg.

? December 2-án, szombaton 14.00 órától 17.00 óráig adventi családi délután lesz a Göcseji Múzeumban – Küldetés a Mikulás házában! A gyerekek közösen segíthetnek megkeresni a Mikulás listáján szereplő ajándékokat, hogy azok időben eljussanak a világ minden tájára.

? December 2-án, szombaton 15.00 órától Adventi koszorú készítés az Apáczai Művelődési Központban. A szervezők egy közös, meghitt délutánra invitálnak minden kedves érdeklődőt, ahol az ünnepekre hangolódva minden bizonnyal fantasztikus alkotások születnek.

? December 2-án, szombaton 16.00 órától az első adventi gyertya meggyújtása a Bozsoki játszótérnél. Ünnepváró családi délután a bozsoki közösség, Simon Veronika és Farkas Alexandra közreműködésével.

? December 2-án, szombaton, 18.00 órakor a Városi Hangverseny- és Kiállítóteremben a Canterina Kamarakórus és a Marosvásárhelyi Musica Humana női kamarakórus közös koncertjén adventi hangulatot idéző kórusművek csendülnek fel.

? December 2-án, szombaton, 18.00 órától Fenyőünnep karácsonya Zalaegerszegen – Advent az 1950-es és ’60-as években címmel fáklyás felvonulást rendez a Tourinform Iroda és Koraszülöttmentő és Gyermekintenzív Alapítvány a Kossuth tértől a Dísz térig. A sétára lehetőség lesz még december 7-én, 16.30 órakor és december 16-án 15.30 órakor.

? December 3-án, vasárnap 15.00 órától Adventi gyertyagyújtás Stróber László plébános atyával és a Salve Regina Énekkarral a Mindszentyneumban. Műsoron: adventi és karácsonyi kórusművek.

? December 3-án, vasárnap 16.00 órától Kertvárosban is adventi rendezvényt tartanak a Köztársaság – Átalszegett – Hegyalja utca kereszteződésében lévő karácsonyfánál. Fellépnek a Csillagközi Óvoda és a Napsugár úti Óvoda óvodásai, az Eötvös József Általános Iskola diákjai, majd Molnár János atya egyházi áldásával közös gyertyagyújtással folytatódik a rendezvény. Az ünnepi összejövetelt teázással, forralt borozással, közös beszélgetéssel teszik emlékezetessé.

? December 3-án, vasárnap, 16.00 órától az első adventi gyertya meggyújtása Botfán, a kastély kertjében, ünnepség a polgárőr háznál.

? December 3-án, vasárnap egésznapos, ingyenes adventi programkavalkád lesz Landorhegyen, a Keresztury Dezső Városi Művelődési Központban. Hagyomány a Landorhegyen, hogy Advent első gyertyájának meggyújtását műsorral, játszóházzal, mézeskalács-készítéssel ünneplik meg. Vendég: Mihály Péter, Borka Bohóc, az Aranykapu zenekar és természetesen a Mikulás.

? December 3-án, vasárnap 16.00 órától az első adventi gyertya meggyújtása – baráti találkozó, beszélgetés, forralt borozás az Andráshidai Közösségi Ház udvarán. Házigazda: Igazgyöngy Hagyományőrző Egyesület, Szélrózsa Tánckör.

? December 6-án, szerdán, 16.30 órakor a Mikulás személyesen is ellátogat hintójával az Egerszegi Adventre, az Art Mozitól a Dísz térig vonul majd a gyermekekkel együtt, a programot koncert zárja.

? December 9-én, szombaton 16.00 órától második adventi gyertyagyújtás a Csácsbozsoki Jószomszédok parkban. Ünnepváró családi délután a Jószomszédok parki közösség, valamint Geráth Diána és Simon Veronika, valamint az Izsák iskola énekkara közreműködésével.

? December 9-én, szombaton 19.00 órától Boldog karácsonyt Zalaegerszeg! – Karácsonyi Musical est az Art Moziban, ahol Janza Kata és Polyák Lilla varázsol meghitt, ünnepi hangulatot élő zenekar kíséretében.

? December 10-én, vasárnap 16.00 órától a második adventi gyertya meggyújtása – baráti találkozó, beszélgetés, forralt borozás a Gébárti u. 3. szám alatt. Házigazda: Együtt Andráshidáért Egyesület. 18.00 órától karácsonyi koncert Andráshida templomában.

? December 16-án, szombaton 14.00 és 15.00 órai kezdettel Adventi orgona kis-koncert Patai Rebeka orgonaművész előadásában a Göcseji Falumúzeumban. A koncert az ünnepi készülődés izgalmától fűtött nyüzsgés és rohanás közepette alkalmat kínál az elcsendesedésre, lelassulásra.

? December 16-án, szombaton 15.00 órától Csing-ling-ling családi délután a Mindszentyneumban, ahol karácsonyi dísztárgyakat, kis ünnepi csengettyűket készítenek. A program során Rákosné Paizs Szilvia múzeumpedagógus barkácsol és mesél.

? December 16-án, szombaton 19.00 órától a Zalaegerszegi Városi Vegyeskar karácsonyi koncertjére kerül sor a megszokott, meghitt ünnepi hangulatban Varnus Xavér orgonaművész közreműködésével a Városi Hangverseny- és Kiállítóteremben.

? December 17-én, vasárnap 19.00 órától Adventi koncert a Katolikus Karitász javára a Zalaegerszegi Liszt Ferenc Vegyeskar előadásában a Kertvárosi Szűz Mária Szeplőtelen Szíve Templomban. Közreműködik: Takáts Eszter előadóművész és Dobos Sándor zongoraművész, vezényel: Kincses Ildikó

? December 17-én, vasárnap 14.00 órától 18.00 óráig Karácsonyi Nyitott Műhelygalériák Napja népi kézműves játszóházzal, kiállításokkal a Gébárti Regionális Népi Kézműves Alkotóházban.

? December 17-én, vasárnap 16.00-tól Zenés adventi imaóra és harmadik adventi gyertyagyújtás Kovács Annabell közreműködésével, karácsonyfa díszítés és szeretetvendégség a csácsi Szent Sebestyén templom udvarán.

? December 17-én, vasárnap 16.00 órától a harmadik adventi gyertya meggyújtása – baráti találkozó, beszélgetés, forralt borozás az Andráshidai Közösségi Ház udvarán. Házigazda: Gazdasszony Klub, Borbarát Kör

? December 20-án, szerdán 19 órakor Ébredés címmel Kökény Attila és Rakonczai Viktor élőzenekaros nagykoncertje az Art Moziban.

? December 21-én, csütörtökön 17.00 órától az olai karácsonyfánál várnak szeretettel mindenkit ünnepekre hangolódó meghitt műsorral, forró italokkal.

? December 21-én, csütörtökön 16.30 órakor Napvándor Túra 4. – Karácsonyvárás a Karácsony-hegyen a Tourinform Irodával. Indulás a Bozsoki buszfordulótól, a túraindító táblától a botfai Erdődy-Hüvös kastélyig. A túra hossza 6 km, az időtartama kb. 3 óra.

? December 22-én, pénteken, 19.00 órától tartják az Arany Bárány Szálloda Télikertjében a Zalaegerszegi Szimfonikus Zenekar Karácsonyi koncertjét. Közreműködik a Zalaegerszegi Városi Vegyeskar.

? December 22-én, pénteken 17.00 órától Mindenki Karácsonya Andráshidán. Szabadtéri program a Mindenki Karácsonyfájánál és az andráshidai szabadtéri Betlehemnél. Ünnepi műsor óvodások, iskolások, helyi civil csoportok, egyesületek közreműködésével és közös forraltborozás, teázás.

? December 23-án, szombaton 15.00 órától Mindenki karácsonya és negyedik adventi gyertyagyújtás az Évgyűrűk Nyugdíjas Klub közreműködésével a csácsi Szent István szobornál.

?‍?‍?‍? A karácsonyi ünnepek után téli szünidei matinét szervez a Mindszentyneum:
– December 27., szerda, 15.00 óra: Mese, mese, mátka. Mesél, zenél és játszik: Tóth Adél mesepedagógus. Milyen az élőszavas mesemondás, hogyan lehetsz egy délutánra királylány vagy a legkisebb királyfi? Ha eljössz, akkor te is velünk együtt gombolyíthatod a mesék fonalát!
– December 28., csütörtök, 15.00 óra: Margaréta móka. Zenél, mesél és táncol: Vajda Margit zenepedagógus.
– December 29., péntek, 15.00 óra: Az öreg halász és a nagyravágyó felesége – vidám, táncos, interaktív előadás. Mesél, játszik, zenél és táncol: ÜstKompánia.
– December 30., szombat, 15.00 óra: Esztendő te vígságszerző. Fúr, farag, barkácsol: Rákosné Paizs Szilvia múzeumpedagógus. Szilveszteri rakéta barkácsolás újévi meglepetésekkel.
– Január 5., péntek 15.00 óra: Kalimpa Színház zenés bábos előadása: Péter és a farkas. Hangszer bemutatót tart, zenél és bábozik: Medgyesi Anna.
– Január 6., szombat 15.00 óra: Évköszöntő és Vízkereszti néphagyományok: regölős, táncolós, zenés délután, amelyre a Háromkirályok is megérkeznek. Táncol, zenél, játszik: Partics Edina és Hardi András néptáncosok.
– A nyitvatartás ideje alatt a Múzeum Kávézó Sisi menüvel és Karácsonyi menüvel készül, valamint a játszósarok is folyamatosan látogatható.

?‍?‍?‍? December 27. és december 30. között 13.00 órától 17.00 óráig kézműves foglalkozások – agyagozás, nemezelés, bőrözés – lesznek a Göcseji Kézműves Egyesület tagjaival a Göcseji Tudásközpontban.

? Zalaegerszegi Szilveszter 2023

? Ünnepeljük együtt az év utolsó napját! A 2023-as esztendőt nem csupán trombitaszóval búcsúztatjuk. Aki a belvárosban köszöntené az újévet, rock, rokcabilly és tucatnyi sláger dallamára táncolva érkezhet meg 2024-be, amely látványos fényjátékkal és lézershow-val veszi kezdetét.

? 2023. december 31., vasárnap, Dísz tér:
Műsorvezető és hangulatfelelős: DJ ZS&SZ
20.00 óra: Gesarol magyar rock slágerekkel
22.00 óra: Mystery Gang pörgős rockabilly dallamokkal
00.00 óra Himnusz, majd fényjáték és lézershow
00.15 óra: DJ ZS&SZ az elmúlt évtized legnagyobb slágereivel

?‍♂ A rendőrség, a polgárőrség és a közterületfelügyelet fokozott jelenléttel őrködik majd.

? SZERETETTEL VÁRUNK MINDEN KEDVES ÉRDEKLŐDŐT AZ EGERSZEGI ADVENTRE, VÁRJUK EGYÜTT BÉKÉBEN, SZERETETBEN A KARÁCSONYT! ?

Oszd meg, hogy más is lássa:

 • Helyszín:

  Zalaegerszeg belvárosa
 • Hivatkozás:

 • Időpont:

  2023. november 27. hétfõ - 2023. december 24. vasárnap

  Add hozzá a naptáradhoz 2023-11-27 2023-12-24 Europe/Budapest Egerszegi Advent 2023

  ✨ Egerszegi Advent 2023 ✨ Mi jut eszedbe elsőre egy adventi vásárról? A forralt bor, a forró puncs vagy a csokis, habos gofri? Ezeket mind megtalálod november 27-től az Egerszegi Adventi Vásárban ?

   

  1⃣ A Dísz téren az Egerszegi Advent november 27-én, hétfőn nyit meg és december 24-én, vasárnap 13 óráig várja a látogatókat.  

  ❗ Két új városi helyszín is bekapcsolódik az Egerszegi Advent programkínálatába.  

  2⃣ A Göcseji Tudásközpont - Zalaegerszegi Helyi Termék Piac karácsonyi fényekben fog ragyogni és számos rendezvénnyel várja majd a családokat.  

  ? A Göcseji Tudásközpont - Zalaegerszegi Helyi Termék Piac programkavalkádjának ünnepélyes megnyitója december 2-án, szombaton, 9.30 órakor lesz. Aznap reggel 7.00 órától 18.00 óráig tart a házban a Mézek Napja (minden, ami méz). A rendezvényen több vándorméhész is kínálja majd a szorgos méhecskék termékeit, s így különböző, ritkább fajtamézekkel és méhészeti termékekkel is megismerkedhetnek a látogatók. A mézvásár közben ismeretterjesztő és szakmai előadások, mézzel, méhekkel kapcsolatos kézműves foglalkozások és kulturális programok várják a résztvevőket.  

  ? December 1-jén, pénteken 10.00 órakor megnyílik a Parázs Bisztró, ahol hamburgerek széles választéka várja a közönséget.  

  ? December 3-án, vasárnap, 11.00 órakor kerül sor az első adventi gyertya meggyújtására, amelyet Alexandra & Veronika Lelkünk hangjai című zenés műsora követ.  

  ? December 6-án, szerdán, 10.00 órakor Mihály Péter színművész Mikulás-váró műsora fogadja a gyermekeket.  

  ? December 7-én és 21-én, csütörtöki napokon 16.30 órától Drezsenyák Anita tart mézeskalács díszítő foglalkozást felnőttek és gyermekek részére.  

  ? December 10-én, vasárnap, 11.00 órától a második adventi gyertya meggyújtását követően Kalmár Annamária mesemondó karácsonyváró műsorával hangolódhatunk az ünnepre.  

  ? December 17-én, vasárnap, 11.00 órakor kerül sor a harmadik adventi gyertya meggyújtására, amelyet Kelemen Gyula karácsonyi gitárkoncertje követ.  

  ? December 23-án, szombaton 15.00 órától dr. Csider Sándor verseket olvas fel a “Karácsony éjjelén” című kötetből. Ezt követően 16.00 órakor a negyedik adventi gyertya is lángra gyúl, ezt követően a Wolf Együttes Ünnepeljünk együtt! című zenés műsora varázsol karácsonyi hangulatot.

    ➡ December 8-10-ig, december 15-17-ig és december 22-23-án Karácsonyi helyi termék vásárba várják az érdeklődőket. A szervezők szeretnék, ha az ünnepi asztalra helyben előállított, jó minőségű, egészséges ételek kerülhetnének, továbbá készséggel segítenek az ajándékozásban is a helyi kézművesek portékáinak színes választékát kínálva. December hónapban minden szerdán, csütörtökön és pénteken 13.00 órától 17.00 óráig kézműves foglalkozásokkal várnak minden érdeklődőt a Göcseji Kézműves Egyesület tagjai.  

  3⃣ A Dísz tér, valamint a Göcseji Tudásközpont – Zalaegerszegi Helyi Termék Piac mellett idén a harmadik helyszín a Vizslaparkban működő Piknik és környezete lesz, amely szintén karácsonyi díszbe öltözik és egyedi élményeket, családi programokat kínál az ünnepi időszakra.  

  ➡ Rengeteg fényfüzér, világító szán és szelfipont, fedett igloo és hősugárzó várja az érdeklődőket november 22-től a Vizslaparkban.  

  ➡ A Piknik kínálata karácsonyi finomságokkal bővül, lesz gofri, kürtőskalács, kolbász, hurka, különféle húsok, és természetesen a forralt bor, puncs, forró Aperol sem maradhat el a megszokott kínálaton felül.  

  ➡ A december 4-10-ig tartó időszakban, különböző szervezetekkel jótékonysági sütés-főzésre is sor kerül, amelynek részleteit a Piknik Facebook oldalán találják meg.   ? A Dísz téri karácsonyi vásár elrendezése teljesen megváltozik.  

  ➡ A pavilonokat egymás mellé helyeztük el, bensőségesebb hangulatot kialakítva, így a vásár közönsége egy helyen találkozhat a vendéglátósokkal és a kereskedőkkel, az előttük kialakított ülőhelyek pedig a karácsonyi finomságok elfogyasztására biztosítanak kényelmes helyszínt.  

  ➡ A pavilonok hátulja sem marad szürkén és üresen. E felületeken helyi fotóművészek zalaegerszegi téli, havas fényképei kölcsönöznek meghitt hangulatot az adventi időszakban.  

  ➡ A Dísz téri szökőkút új formában mutatja meg magát. Az idei télre a kutat egy fedett és fűtött terasszá alakítjuk át, ahová időjárástól függetlenül beülhetünk elfogyasztani a vásári finomságokat.  

  ➡ A Városháza előtti kis tér kínálata is bővül, hiszen idén itt kap helyet a közkedvelt Tütü és az újítások közé tartozik, hogy e térre is több ülőalkalmatosságot tervezünk. Az ünnepi hangulatról a standok felett elhelyezett fényfüggönyök gondoskodnak.

  ➡ Megújul a Dísz téri Betlehem, az új installációt a Koraszülöttmentő és Gyermekintenzív Alapítvány pavilonjával szemben találják meg.

  ? Idén az adventi vásárunkban minden korábbinál több fény és hangulatvilágítás vesz majd körül minket! Az utcák, a fák, a standok több fényt kapnak, mint valaha. Eddig csak az utolsó 1-2 hétben kaptak fényfestést a Dísz tér körüli épületek, most már kezdettő, december 1-től karácsonyi hangulatú fényfestés díszíti majd a Tudomány és Technika Házát, a Szalagház oldalát és a Városházát.

  ? Új helyre költözik az adventi koszorú és új világító díszekkel készülünk a tér több pontján, többek között egy világító szelfiponttal, ahol mindenki kedvére fotózkodhat családjával, barátaival.

  ? A téren megújult kínálattal fogadják a közönséget a finomabbnál finomabb ételeket és italokat árusító pavilonok, így a gofris, a lángossütő, a hamburgeres és a kolbászos is. A 12 pavilonnal felvonuló kereskedők, kézművesek, vendéglátósok hétfőtől szombatig 9 és 19 óra között tartanak nyitva, vasárnap 9-től 18 óráig, december 24-én 9-től 13 óráig várják az érdeklődőket, nemcsak a Dísz téren, hanem az Európa téren is.

  ☕ A teát, forralt bort megvásárolható ünnepi bögréből is lehet kortyolni. Idén új mintával bővül a kínálat: a bögrék kék és fehér színben kaphatók. A legkedveltebb forralt borról idén is internetes szavazás dönt majd.

  ? Az Egerszegi Advent teljes ideje alatt a Dísz téren a hagyományokhoz híven óvodások, iskolások, művészeti együttesek és sztárvendégek lépnek fel, a gyertyagyújtások ceremóniáit szombatonként tartják majd.

  ❗❗ Az Egerszegi Advent ünnepélyes megnyitóját december 1-jén, pénteken, 17.00 órakor tartjuk a Dísz téren, ahol egyszerre kapcsoljuk fel a tér és az utca hangulatos karácsonyi fényeit. ❗❗

  ℹ A Dísz tér kiemelt programjai:

  ? December 1. (péntek):
  16.00 órakor Zalaegerszegi Kertvárosi Óvoda Napsugár utcai Tagóvoda műsora
  16.30 órakor Zalaegerszegi Landorhegyi Óvoda Kodály Zoltán utcai Tagóvoda műsora
  17.00 órakor Ünnepi megnyitó, rövid beszédet mond Balaicz Zoltán polgármester, majd a Zalaegerszegi Vegyeskar műsora

  ? December 2. (szombat):
  16.00 órakor Ziránó Színház: A három kismalac
  17.00 órakor Pál Kriszti koncertje
  17.30 órakor az első adventi gyertya meggyújtása
  18.00 órakor Tabáni István koncertje

  ? December 6. (szerda): ?
  16.30 órakor Mikulás várás az Art Mozinál
  17.00 órakor hintós vonulás a Mikulással és a manókkal a Kossuth utcán a Dísz térig
  17.15 órakor Mikulás műsor
  18.00 órakor Bódis Bettina műsora

  ? December 8. (péntek):
  16.00 órakor Zalaegerszegi Belvárosi II. számú Óvoda Kosztolányi téri Tagóvoda műsora
  16.30 órakor Zalaegerszegi Belvárosi I. számú Óvoda Mikes utcai Tagóvoda műsora
  17.00 órakor Takáts Eszter és Pécsi József Duó – lemezbemutató koncert

  ? December 9. (szombat):
  15.30 órakor Harisnyás Pipik karácsonyváró műsora
  16.30 órakor Lélekmadár Énekegyüttes adventi műsora
  17.30 órakor a második adventi gyertya meggyújtása
  18.00 órakor Sári Éva adventi koncertje

  ? December 15. (péntek):
  16.00 órakor Zalaegerszegi Belvárosi II. számú Óvoda Radnóti utcai székhelyóvoda műsora
  16.30 órakor Zalaegerszegi Belvárosi I. számú Kis utcai Székhelyóvoda műsora
  17.00 órakor Pálóczi Horváth Ádám AMI műsora
  18.00 órakor Canterina Kamarakórus műsora

  ? December 16. (szombat):
  15.30 órakor MiniWolf – Icipici kölyök party
  16.30 órakor Jazz dallamok – Bardon Ivett és Piller Balázs koncertje
  17.30 órakor a harmadik adventi gyertya meggyújtása
  18.00 órakor M.É.Z. – Kelta adventi koncert

  ? December 22. (péntek):
  16.30 órakor Csácsbozsoki Évgyűrűk Nyugdíjas Klub Dalkörének koncertje
  17.00 órakor Fekete Melinda Zsófia szaxofonművész koncertje
  18.00 órakor Szinetár Dóra koncertje

  ? December 23. (szombat):
  16.00 órakor Szelíd, karácsony ének – Joós Tamás műsora
  17.00 órakor Farkas Alexandra adventi műsora
  17.30 órakor a negyedik adventi gyertya meggyújtása
  18.00 órakor az Albatrosz Tánc Sport Egyesület karácsonyi műsora
  18.30 órakor Bíró Csongor Vitéz koncertje

  ?A város karácsonyfája november 27-én érkezik meg a Városháza elé, de az egyes városrészekben is lesznek karácsonyfák. A Városháza előtt álló fenyőfát – mint minden esztendőben – ezúttal is felajánlásnak köszönhetjük: Dr. Simon Gábor 8 éve vásárolta meg a 90-es években épült családi házat, ahol az ezüstfenyő már akkor is az előkert dísze volt. A több, mint 12 méter magas fa kivágása mellett nehezen határozott természetkedvelő tulajdonosa, így fontos szempont volt, hogy fenyőfa a későbbiekben egy nemes célt, egy jó ügyet szolgáljon, ezért ötlött fel benne, hogy felajánlja a város karácsonyfájának.

  ? A Városháza előtti zenélő óra a Kiskarácsony, Nagykarácsony dallamát játssza.

  ? A karácsony előtti napokban újra megérkezik az élő Betlehem, de most a Városháza előtti parkolóba, ahol december 16-26. között tekinthető meg. A jászol lakói közé újra visszatér Mózes csacsi, akit a Betlehem első tíz évében olyannyira megkedveltek a kicsik és nagyok egyaránt. Mózes hátán a legkisebbeknek december 24-én délután ismét lesz lehetőségük csacsigolni.

  ? A TÜTÜ gasztróbusz újra vár mindenkit a megszokott téli kínálatával, ám idén új helyszínen, a Városháza előtti kis téren.
  ?A PEDRO idén is csatlakozott az Egerszegi Adventhez.
  ?Természetesen a DÍSZPINTY is részese lesz a Dísz téri forgatagnak.
  ? A MIMOSA karácsonyi fényekkel megvilágítva, ötletes, fiatalos kirakatával és finomságokkal várja a betérőket.
  ? A CONTRAST idén is csatlakozott az Egerszegi Advent kínálatához, ünnepi díszítéssel és még nagyobb kínálattal várja az arra sétálókat.
  ?A SPÁJZ ECO-GOURMET sok-sok szezonális finomsággal és hangulatos installációval készül erre az időszakra.

  ? A Kossuth utcán újra jelen lesz a szaloncukor árus.

  ➡ A vásárban a gyermekeknek is több attrakcióval készülünk a színpadi programok mellett. Az Európa térre költözik egy hangulatos körhinta, és minden pénteken, szombaton és vasárnap hagyományőrző népi fajátékok kerülnek a térre.

  ➡ Új dekorációs elemekkel tesszük hangulatosabbá a teret. Az új installációk közé kerül egy világító szelfipont, ahol varázslatos fotókat készíthetnek barátaikkal és családjukkal!

  ➡ A térre egy karácsonyi szelfipavilont is kihelyezünk, ahol hangulatos ünnepi fotókat készíthetnek. Várjuk a fotókat az #EgerszegiAdvent hashtaggel.

  ⛸ A Dísz tér északi oldalán lesz megtalálható a magyar vármegyeszékhelyek egyik legnagyobb szabadtéri jégpályája. A 30x15 méteres jégpályán november 27-től lehet majd korcsolyázni az alábbi nyitvatartás szerint:
  - hétfőtől csütörtökig: 16.00-20.00 óra között,
  - péntekenként: 16.00-21.00 óra között,
  - szombatonként: 10.00-12.00, 14.00-17.00, és 18.00-21.00 óra között,
  - vasárnaponként 10.00-12.00, 14.00-17.00, és 18.00-20.00 óra között,
  - december 24-én 10.00-12.00 óra között,
  - december 25-én zárva,
  - december 26-30. között 14.00-17.00 óra között,
  - december 31-én 10.00-12.00, 14.00-17.00 és 18.00-22.00 között,
  - január 1-jén zárva,
  - majd január 2-ától január 7-ig újra 10.00-12.00, 14.00-17.00, és 18.00-20.00 óra között.

  ? Idén is készülünk jótékonysági akcióval a Koraszülöttmentő és Gyermekintenzív Alapítvány, valamint az Adventi Kézfogás programjainak keretében.

  ? December 4-5-6-án 17.00 órától a lenyűgöző BELGA Mikulásudvar is várja a gyermekeket.

  ? Az Art Mozi is ünnepi műsorral készül az adventi hétvégékre! Idén egy olyan színes kínálatot szeretnének a nézőknek nyújtani az adventi időszak hétvégéin a napi filmvetítéseken kívül, amiben a család minden tagja megtalálja a kedvére valót. A kínálatban szerepelnek mesefilmek a gyermekeknek, vígjáték az egész családnak vagy könnyűzenei koncertfilm a fiataloknak, és egy valódi karácsonyi hangulatú koncert a felnőtteknek és az idősebbeknek.
  - December 2–3. Nagykarácsony (magyar romantikus vígjáték)
  - December 9– 10. Bagossy Brothers Company – 10 éve úton (magyar koncertfilm)
  - December 16– 17. Masha és a medve 2. - Dupla móka (magyarul beszélő, orosz családi animációs film)
  - December 23. André Rieu – Fehér karácsony (holland koncertfilm)

  ? December 24-én, szombaton 9 órától egész napos karácsonyi matiné várja a gyermekeket és a családokat az Art Moziban, amíg otthon zajlik a sütés, vagy a karácsonyfa díszítés.
  - Mancs őrjárat - A szuperfilm
  - Masha és a medve 2. - Dupla móka
  - Kacsalábon
  - Az első igazi karácsony

  ❗ Adventi programok az egyes városrészekben:

  ? November 15-től, szerdától december 20-ig, szerdáig megtekinthetik a “Mosolyog, mint a mézeskalács” - zalai mézeskalács készítők alkotásaiból álló vitrinkiállítást a Gébárti Regionális Népi Kézműves Alkotóházban.

  ? November 17. és december 24. között “Készíts angyalbatyut (cipősdobozt) egy nehéz sorsú gyermeknek!” A Mindszentyneum csatlakozott a Katolikus Karitász országos ajándékgyűjtési akciójához és Zalaegerszegen náluk adható le az összekészített cipősdoboz, melyekkel nehéz sorsú gyermekeket és családokat ajándékoznak meg.

  ? December 2-án, szombaton 14.00 órától 17.00 óráig adventi családi délután lesz a Göcseji Múzeumban - Küldetés a Mikulás házában! A gyerekek közösen segíthetnek megkeresni a Mikulás listáján szereplő ajándékokat, hogy azok időben eljussanak a világ minden tájára.

  ? December 2-án, szombaton 15.00 órától Adventi koszorú készítés az Apáczai Művelődési Központban. A szervezők egy közös, meghitt délutánra invitálnak minden kedves érdeklődőt, ahol az ünnepekre hangolódva minden bizonnyal fantasztikus alkotások születnek.

  ? December 2-án, szombaton 16.00 órától az első adventi gyertya meggyújtása a Bozsoki játszótérnél. Ünnepváró családi délután a bozsoki közösség, Simon Veronika és Farkas Alexandra közreműködésével.

  ? December 2-án, szombaton, 18.00 órakor a Városi Hangverseny- és Kiállítóteremben a Canterina Kamarakórus és a Marosvásárhelyi Musica Humana női kamarakórus közös koncertjén adventi hangulatot idéző kórusművek csendülnek fel.

  ? December 2-án, szombaton, 18.00 órától Fenyőünnep karácsonya Zalaegerszegen – Advent az 1950-es és ’60-as években címmel fáklyás felvonulást rendez a Tourinform Iroda és Koraszülöttmentő és Gyermekintenzív Alapítvány a Kossuth tértől a Dísz térig. A sétára lehetőség lesz még december 7-én, 16.30 órakor és december 16-án 15.30 órakor.

  ? December 3-án, vasárnap 15.00 órától Adventi gyertyagyújtás Stróber László plébános atyával és a Salve Regina Énekkarral a Mindszentyneumban. Műsoron: adventi és karácsonyi kórusművek.

  ? December 3-án, vasárnap 16.00 órától Kertvárosban is adventi rendezvényt tartanak a Köztársaság – Átalszegett – Hegyalja utca kereszteződésében lévő karácsonyfánál. Fellépnek a Csillagközi Óvoda és a Napsugár úti Óvoda óvodásai, az Eötvös József Általános Iskola diákjai, majd Molnár János atya egyházi áldásával közös gyertyagyújtással folytatódik a rendezvény. Az ünnepi összejövetelt teázással, forralt borozással, közös beszélgetéssel teszik emlékezetessé.

  ? December 3-án, vasárnap, 16.00 órától az első adventi gyertya meggyújtása Botfán, a kastély kertjében, ünnepség a polgárőr háznál.

  ? December 3-án, vasárnap egésznapos, ingyenes adventi programkavalkád lesz Landorhegyen, a Keresztury Dezső Városi Művelődési Központban. Hagyomány a Landorhegyen, hogy Advent első gyertyájának meggyújtását műsorral, játszóházzal, mézeskalács-készítéssel ünneplik meg. Vendég: Mihály Péter, Borka Bohóc, az Aranykapu zenekar és természetesen a Mikulás.

  ? December 3-án, vasárnap 16.00 órától az első adventi gyertya meggyújtása - baráti találkozó, beszélgetés, forralt borozás az Andráshidai Közösségi Ház udvarán. Házigazda: Igazgyöngy Hagyományőrző Egyesület, Szélrózsa Tánckör.

  ? December 6-án, szerdán, 16.30 órakor a Mikulás személyesen is ellátogat hintójával az Egerszegi Adventre, az Art Mozitól a Dísz térig vonul majd a gyermekekkel együtt, a programot koncert zárja.

  ? December 9-én, szombaton 16.00 órától második adventi gyertyagyújtás a Csácsbozsoki Jószomszédok parkban. Ünnepváró családi délután a Jószomszédok parki közösség, valamint Geráth Diána és Simon Veronika, valamint az Izsák iskola énekkara közreműködésével.

  ? December 9-én, szombaton 19.00 órától Boldog karácsonyt Zalaegerszeg! - Karácsonyi Musical est az Art Moziban, ahol Janza Kata és Polyák Lilla varázsol meghitt, ünnepi hangulatot élő zenekar kíséretében.

  ? December 10-én, vasárnap 16.00 órától a második adventi gyertya meggyújtása - baráti találkozó, beszélgetés, forralt borozás a Gébárti u. 3. szám alatt. Házigazda: Együtt Andráshidáért Egyesület. 18.00 órától karácsonyi koncert Andráshida templomában.

  ? December 16-án, szombaton 14.00 és 15.00 órai kezdettel Adventi orgona kis-koncert Patai Rebeka orgonaművész előadásában a Göcseji Falumúzeumban. A koncert az ünnepi készülődés izgalmától fűtött nyüzsgés és rohanás közepette alkalmat kínál az elcsendesedésre, lelassulásra.

  ? December 16-án, szombaton 15.00 órától Csing-ling-ling családi délután a Mindszentyneumban, ahol karácsonyi dísztárgyakat, kis ünnepi csengettyűket készítenek. A program során Rákosné Paizs Szilvia múzeumpedagógus barkácsol és mesél.

  ? December 16-án, szombaton 19.00 órától a Zalaegerszegi Városi Vegyeskar karácsonyi koncertjére kerül sor a megszokott, meghitt ünnepi hangulatban Varnus Xavér orgonaművész közreműködésével a Városi Hangverseny- és Kiállítóteremben.

  ? December 17-én, vasárnap 19.00 órától Adventi koncert a Katolikus Karitász javára a Zalaegerszegi Liszt Ferenc Vegyeskar előadásában a Kertvárosi Szűz Mária Szeplőtelen Szíve Templomban. Közreműködik: Takáts Eszter előadóművész és Dobos Sándor zongoraművész, vezényel: Kincses Ildikó

  ? December 17-én, vasárnap 14.00 órától 18.00 óráig Karácsonyi Nyitott Műhelygalériák Napja népi kézműves játszóházzal, kiállításokkal a Gébárti Regionális Népi Kézműves Alkotóházban.

  ? December 17-én, vasárnap 16.00-tól Zenés adventi imaóra és harmadik adventi gyertyagyújtás Kovács Annabell közreműködésével, karácsonyfa díszítés és szeretetvendégség a csácsi Szent Sebestyén templom udvarán.

  ? December 17-én, vasárnap 16.00 órától a harmadik adventi gyertya meggyújtása - baráti találkozó, beszélgetés, forralt borozás az Andráshidai Közösségi Ház udvarán. Házigazda: Gazdasszony Klub, Borbarát Kör

  ? December 20-án, szerdán 19 órakor Ébredés címmel Kökény Attila és Rakonczai Viktor élőzenekaros nagykoncertje az Art Moziban.

  ? December 21-én, csütörtökön 17.00 órától az olai karácsonyfánál várnak szeretettel mindenkit ünnepekre hangolódó meghitt műsorral, forró italokkal.

  ? December 21-én, csütörtökön 16.30 órakor Napvándor Túra 4. – Karácsonyvárás a Karácsony-hegyen a Tourinform Irodával. Indulás a Bozsoki buszfordulótól, a túraindító táblától a botfai Erdődy-Hüvös kastélyig. A túra hossza 6 km, az időtartama kb. 3 óra.

  ? December 22-én, pénteken, 19.00 órától tartják az Arany Bárány Szálloda Télikertjében a Zalaegerszegi Szimfonikus Zenekar Karácsonyi koncertjét. Közreműködik a Zalaegerszegi Városi Vegyeskar.

  ? December 22-én, pénteken 17.00 órától Mindenki Karácsonya Andráshidán. Szabadtéri program a Mindenki Karácsonyfájánál és az andráshidai szabadtéri Betlehemnél. Ünnepi műsor óvodások, iskolások, helyi civil csoportok, egyesületek közreműködésével és közös forraltborozás, teázás.

  ? December 23-án, szombaton 15.00 órától Mindenki karácsonya és negyedik adventi gyertyagyújtás az Évgyűrűk Nyugdíjas Klub közreműködésével a csácsi Szent István szobornál.

  ?‍?‍?‍? A karácsonyi ünnepek után téli szünidei matinét szervez a Mindszentyneum:
  - December 27., szerda, 15.00 óra: Mese, mese, mátka. Mesél, zenél és játszik: Tóth Adél mesepedagógus. Milyen az élőszavas mesemondás, hogyan lehetsz egy délutánra királylány vagy a legkisebb királyfi? Ha eljössz, akkor te is velünk együtt gombolyíthatod a mesék fonalát!
  - December 28., csütörtök, 15.00 óra: Margaréta móka. Zenél, mesél és táncol: Vajda Margit zenepedagógus.
  - December 29., péntek, 15.00 óra: Az öreg halász és a nagyravágyó felesége - vidám, táncos, interaktív előadás. Mesél, játszik, zenél és táncol: ÜstKompánia.
  - December 30., szombat, 15.00 óra: Esztendő te vígságszerző. Fúr, farag, barkácsol: Rákosné Paizs Szilvia múzeumpedagógus. Szilveszteri rakéta barkácsolás újévi meglepetésekkel.
  - Január 5., péntek 15.00 óra: Kalimpa Színház zenés bábos előadása: Péter és a farkas. Hangszer bemutatót tart, zenél és bábozik: Medgyesi Anna.
  - Január 6., szombat 15.00 óra: Évköszöntő és Vízkereszti néphagyományok: regölős, táncolós, zenés délután, amelyre a Háromkirályok is megérkeznek. Táncol, zenél, játszik: Partics Edina és Hardi András néptáncosok.
  - A nyitvatartás ideje alatt a Múzeum Kávézó Sisi menüvel és Karácsonyi menüvel készül, valamint a játszósarok is folyamatosan látogatható.

  ?‍?‍?‍? December 27. és december 30. között 13.00 órától 17.00 óráig kézműves foglalkozások – agyagozás, nemezelés, bőrözés – lesznek a Göcseji Kézműves Egyesület tagjaival a Göcseji Tudásközpontban.

  ? Zalaegerszegi Szilveszter 2023

  ? Ünnepeljük együtt az év utolsó napját! A 2023-as esztendőt nem csupán trombitaszóval búcsúztatjuk. Aki a belvárosban köszöntené az újévet, rock, rokcabilly és tucatnyi sláger dallamára táncolva érkezhet meg 2024-be, amely látványos fényjátékkal és lézershow-val veszi kezdetét.

  ? 2023. december 31., vasárnap, Dísz tér:
  Műsorvezető és hangulatfelelős: DJ ZS&SZ
  20.00 óra: Gesarol magyar rock slágerekkel
  22.00 óra: Mystery Gang pörgős rockabilly dallamokkal
  00.00 óra Himnusz, majd fényjáték és lézershow
  00.15 óra: DJ ZS&SZ az elmúlt évtized legnagyobb slágereivel

  ?‍♂ A rendőrség, a polgárőrség és a közterületfelügyelet fokozott jelenléttel őrködik majd.

  ? SZERETETTEL VÁRUNK MINDEN KEDVES ÉRDEKLŐDŐT AZ EGERSZEGI ADVENTRE, VÁRJUK EGYÜTT BÉKÉBEN, SZERETETBEN A KARÁCSONYT! ?

  Zalaegerszeg belvárosa