ZALAEGERSZEGTURIZMUS.HU

Üdvözlünk

Zalaegerszegen

Ami itt élmény nekünk, az élmény lehet neked is!

Tudományos Stand Up Estek

Igényes szórakozás, izgalmas témák, neves előadók!

2024-ben új kezdeményezésként indítjuk el Tudományos Stand Up Estek sorozatunkat ismert személyiségek közreműködésével, közérdeklődésre számot tartó, sokakat foglalkoztató témákkal. Legyen részese az eseménynek, váltson bérletet a sorozatra!

Témák és előadók:

Április 3. szerda 18.00

Dr. Pogátsa Zoltán közgazdász, szociológus előadása

A globális elit

Kikből áll korunk globális elitje? Miből szerezték vagyonukat, és milyen úton? Hol élnek és hogyan? Ahhoz a nemzethez kötődnek, amelynek tagjaként meggazdagodtak, vagy igazi kozmopoliták? Hogyan ejtik foglyul az államokat? Hogyan rejtik adóparadicsomokba a pénzüket? Őszinte-e a jótékonykodásuk? Ilyen és hasonló kérdésekre keresi a választ Pogátsa Zoltán közgazdász-társadalomkutató.

Dr. Pogátsa Zoltán szakmai életrajza:

Felsőfokú tanulmányokat az Eötvös Loránd Tudományegyetemen folytatott szociológia szakon, 1999-ben szerzett szociológus diplomát kutatói szakirányon.1997-98-ban kijutott Londonba, a Westminsteri Egyetemre, ahol politológiát és nemzetközi kapcsolatokat tanult. Az ELTE elvégzése után 1999-2000-ben a budapesti CEU-n MA hallgató lett Délkelet-Európai Tanulmányok szakon. Közben már PhD hallgató volt 1998-2004 közt Brightonban, ahol 2004-ben elnyerte a PhD tudományos fokozatot. 2001-2003 közt a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen MBA mesterképzést végzett gazdasági és pénzügyi szakirányon.1999-től a Nyugat-magyarországi Egyetem Társadalom és Európa tanulmányok Intézetének oktatója, kutatója, majd egyetemi docense, közben a BME tanársegédje és kutatója 2000 és 2005 között. Kutatási területe az európai integráció, különös tekintettel a periféria országaira.

Belépő: 5500 Ft,

Egerszeg Kártyával 4400 Ft

Bérletek és jegyek a Keresztury Dezső VMK, az Art Mozi és a Városi Hangverseny-és Kiállítóterem jegypénztáraiban kaphatók. A www.kereszturyvmk.hu oldalon jegyek online is válthatók.

 

Oszd meg, hogy más is lássa:

 • Helyszín:

  Keresztury Dezső Városi Művelődési Központ
 • Cím:

  8900 Zalaegerszeg, Landorhegyi u. 21.
 • Nyitvatartás:

  18 órától

 • Hivatkozás:

 • Időpont:

  2024. április 03. szerda

  Add hozzá a naptáradhoz 2024-04-03 2024-04-03 Europe/Budapest Tudományos Stand Up Estek
  Igényes szórakozás, izgalmas témák, neves előadók! 2024-ben új kezdeményezésként indítjuk el Tudományos Stand Up Estek sorozatunkat ismert személyiségek közreműködésével, közérdeklődésre számot tartó, sokakat foglalkoztató témákkal. Legyen részese az eseménynek, váltson bérletet a sorozatra! Témák és előadók: Április 3. szerda 18.00 Dr. Pogátsa Zoltán közgazdász, szociológus előadása A globális elit Kikből áll korunk globális elitje? Miből szerezték vagyonukat, és milyen úton? Hol élnek és hogyan? Ahhoz a nemzethez kötődnek, amelynek tagjaként meggazdagodtak, vagy igazi kozmopoliták? Hogyan ejtik foglyul az államokat? Hogyan rejtik adóparadicsomokba a pénzüket? Őszinte-e a jótékonykodásuk? Ilyen és hasonló kérdésekre keresi a választ Pogátsa Zoltán közgazdász-társadalomkutató. Dr. Pogátsa Zoltán szakmai életrajza: Felsőfokú tanulmányokat az Eötvös Loránd Tudományegyetemen folytatott szociológia szakon, 1999-ben szerzett szociológus diplomát kutatói szakirányon.1997-98-ban kijutott Londonba, a Westminsteri Egyetemre, ahol politológiát és nemzetközi kapcsolatokat tanult. Az ELTE elvégzése után 1999-2000-ben a budapesti CEU-n MA hallgató lett Délkelet-Európai Tanulmányok szakon. Közben már PhD hallgató volt 1998-2004 közt Brightonban, ahol 2004-ben elnyerte a PhD tudományos fokozatot. 2001-2003 közt a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen MBA mesterképzést végzett gazdasági és pénzügyi szakirányon.1999-től a Nyugat-magyarországi Egyetem Társadalom és Európa tanulmányok Intézetének oktatója, kutatója, majd egyetemi docense, közben a BME tanársegédje és kutatója 2000 és 2005 között. Kutatási területe az európai integráció, különös tekintettel a periféria országaira. Belépő: 5500 Ft, Egerszeg Kártyával 4400 Ft Bérletek és jegyek a Keresztury Dezső VMK, az Art Mozi és a Városi Hangverseny-és Kiállítóterem jegypénztáraiban kaphatók. A www.kereszturyvmk.hu oldalon jegyek online is válthatók.  
  Keresztury Dezső Városi Művelődési Központ