ZALAEGERSZEGTURIZMUS.HU

Üdvözlünk

Zalaegerszegen

Ami itt élmény nekünk, az élmény lehet neked is!

Tudományos Stand Up Estek

 

Dr. Ürge-Vorsatz Diana fizikus, klímakutató előadása:

Mikroműanyagok – Mit tehetünk? 

A legújabb kutatások kimutatták, hogy a mikroműanyagok – amiknek széleskörű toxikus hatásai vannak, már ott vannak a vérünkben és az agyunkban is. A csecsemő nemcsak, hogy a cumisüvegből minden csepp tápszerrel milliárdnyi mikroműanyag részecskét kortyol, az anyatej sem menedék, mert már az is szennyezett. Sőt, az újszülött sem jön “tisztán” világra, mert a méhlepényben is megtalálták ezeket a szennyezőket. A műanyagok nagyon hasznosak és el sem lehet a modern életet képzelni nélkülük – de mit tehetünk akkor, hogy megőrizzük a környezetünk és saját egészségünket? Ezekre a kérdésekre ad választ Dr. Ürge-Vorsatz Diana előadása.

Dr. Ürge-Vorsatz Diana szakmai életrajza:

Az Eötvös Loránd Tudományegyetemen szerzett fizikusi diplomát asztrofizika szakon. 1996-ban a kaliforniai egyetemen környezettudományból doktorált. 2001-től a budapesti Közép-európai Egyetem környezetvédelmi tanszékének professzora. 2002 óta részt vesz az ENSZ Éghajlatváltozási Kormányközi Testületének (IPCC) munkájában; az IPCC tevékenységét 2007-ben Nobel-békedíjjal ismerték el. 2007-től a Közép-európai Egyetem éghajlati és fenntartható energiapolitikai kutatóközpontjának vezetője. 2008-ban a tudományos munkásságáért a Magyar Köztársasági Érdemrend középkeresztje kitüntetést kapta.

Tudományos Stand Up Estek bérlet: 13000 Ft

Belépőjegy: 5500 Ft,

Belépőjegy Egerszeg Kártyával: 4400 Ft

Bérletek és jegyek a Keresztury Dezső VMK, az Art Mozi és a Városi Hangverseny-és Kiállítóterem jegypénztáraiban kaphatók. A www.kereszturyvmk.hu oldalon jegyek online is válthatók.

Oszd meg, hogy más is lássa:

 • Helyszín:

  Keresztury Dezső Városi Művelődési Központ
 • Cím:

  8900 Zalaegerszeg, Landorhegyi u. 21.
 • Nyitvatartás:

  az előadás 18:30-kor kezdődik

 • Hivatkozás:

 • Időpont:

  2024. március 13. szerda

  Add hozzá a naptáradhoz 2024-03-13 2024-03-13 Europe/Budapest Tudományos Stand Up Estek
    Dr. Ürge-Vorsatz Diana fizikus, klímakutató előadása: Mikroműanyagok - Mit tehetünk?  A legújabb kutatások kimutatták, hogy a mikroműanyagok - amiknek széleskörű toxikus hatásai vannak, már ott vannak a vérünkben és az agyunkban is. A csecsemő nemcsak, hogy a cumisüvegből minden csepp tápszerrel milliárdnyi mikroműanyag részecskét kortyol, az anyatej sem menedék, mert már az is szennyezett. Sőt, az újszülött sem jön "tisztán" világra, mert a méhlepényben is megtalálták ezeket a szennyezőket. A műanyagok nagyon hasznosak és el sem lehet a modern életet képzelni nélkülük - de mit tehetünk akkor, hogy megőrizzük a környezetünk és saját egészségünket? Ezekre a kérdésekre ad választ Dr. Ürge-Vorsatz Diana előadása. Dr. Ürge-Vorsatz Diana szakmai életrajza: Az Eötvös Loránd Tudományegyetemen szerzett fizikusi diplomát asztrofizika szakon. 1996-ban a kaliforniai egyetemen környezettudományból doktorált. 2001-től a budapesti Közép-európai Egyetem környezetvédelmi tanszékének professzora. 2002 óta részt vesz az ENSZ Éghajlatváltozási Kormányközi Testületének (IPCC) munkájában; az IPCC tevékenységét 2007-ben Nobel-békedíjjal ismerték el. 2007-től a Közép-európai Egyetem éghajlati és fenntartható energiapolitikai kutatóközpontjának vezetője. 2008-ban a tudományos munkásságáért a Magyar Köztársasági Érdemrend középkeresztje kitüntetést kapta. Tudományos Stand Up Estek bérlet: 13000 Ft Belépőjegy: 5500 Ft, Belépőjegy Egerszeg Kártyával: 4400 Ft Bérletek és jegyek a Keresztury Dezső VMK, az Art Mozi és a Városi Hangverseny-és Kiállítóterem jegypénztáraiban kaphatók. A www.kereszturyvmk.hu oldalon jegyek online is válthatók.
  Keresztury Dezső Városi Művelődési Központ