ZALAEGERSZEGTURIZMUS.HU

Üdvözlünk

Zalaegerszegen

Ami itt élmény nekünk, az élmény lehet neked is!

Utcakiállítás a Göcseji Falumúzeum 50 évéről

A zalaegerszegi Göcseji Falumúzeum pontosan 50 évvel ezelőtt nyitotta meg kapuit. Az ország első szabadtéri néprajzi múzeuma hosszas szakmai előkészítést és gyűjtést követően 1968. augusztus 20-tól fogadja a látogatókat.

A fejlesztés előtt álló falumúzeum ötven évét szeretnék bemutatni és nyár lévén nem a közönséget invitálják egy belső térben megrendezett kiállításra, hanem a múzeum települt ki a szabadba. Egészen pontosan a város főutcájára. A Kossuth utcai és Széchenyi téri kirakatokban megtalálható tablókon mutatják be a skanzen elmúlt ötven évét a házak eredeti helyszínének bemutatásától kezdve az építési munkákon át egészen napjaink hangulatáig. Nem hagyhatták ki a falumúzeumban forgatott filmek kulisszatitkait, a mesterségbemutatók adta élmények képes bemutatását, az itt fellelhető állat- és növényvilágot.

A tablókat Marx Mária etnográfus töltötte meg tartalommal és mindegyik “albumon” olvasható majd olyan érdekesség is, amit eddig csak Mari, illetve csak kevesen ismertek.   A tablókat a város 10 kirakatába augusztus 13-án helyezik ki és egészen augusztus 26-ig láthatók. Bízunk benne, hogy sokan érdeklődve tekinti majd meg az utcakiállítást.   A kirakatok a következők:     – Zalaco Bisztro (2)     – Pampetrics Borkereskedés     – Garda Fehérneműbolt     – Belvárosi Cipő     – Polgármesteri Hivatal (3)     – Kalamáris papír, írószer     – Simon István Könyvesház  

 

Oszd meg, hogy más is lássa:

  • Helyszín:

    Kossuth utcai és Széchenyi téri kirakatok
  • Időpont:

    2018. augusztus 13. hétfõ - 2018. augusztus 26. vasárnap

Iratkozz fel hírlevelünkre!