ZALAEGERSZEGTURIZMUS.HU

Üdvözlünk

Zalaegerszegen

Ami itt élmény nekünk, az élmény lehet neked is!

RESTART FESZTIVÁL

Idén nyáron 4. alkalommal kerül megrendezésre Zalaegerszeg belvárosában a RESTART Sportfesztivál. Az országosan egyedülálló sportolási és mozgási lehetőséget kínáló rendezvény három hétvégén, (június 6-7; június 26-28; valamint július 3-5) kínál sportolási, mozgási lehetőséget az érdeklődőknek. 10 országos és nemzetközi sportversenyt rendezünk, valamint számos szabadidős sportolási lehetőséget biztosítunk. Mindemellett szervezett gyalog- és kerékpártúrák, valamint a sporttal és az egészséges életmóddal kapcsolatos előadások is várják az érdeklődőket.

RESTART Fesztivál 2017 nyarán indult útjára, Magyarországon és Európában is egyedülálló kezdeményezésként. A sportfesztivál gyakorlatilag egy kis olimpiával ér fel, amely egyben a tömegsport, versenysport és az egészséges életmód jegyében megszervezett tematikus programsorozat.

 

A RESTART Fesztivál küldetése:

  • A sport és az egészséges életmód népszerűsítése,
  • A sportlehetőségek lakossághoz való eljuttatása, sportágak megismertetése,
  • Sportágválasztás technikai feltételeinek biztosítása,
  • Esélyegyenlőség jegyében kiemelt figyelem és támogatás a mozgáskorlátozottak és látássérültek részére, a közös sportolás élményével.
  • Családok inspirálása a közös mozgásra, egészséges életmódra. 2018 a Családok Éve, ennek jegyében különféle akciók várják a családi résztvevőket.
  • Életmód tanácsadás.

 

A képviselt küldetésnek és a sikereknek köszönhetően az első három RESTART fesztivál együttesen kb. 35 000 embert ért el, amit – a szervezők nem titkolt szándéka – megnövelni, vagy akár megsokszorozni. Erre garancia a már tapasztalható érdeklődés nagysága. A 2019-es Restart Fesztiválon már 15 ország sportolói, versenyzői képviseltették magukat.

A  IV. RESTART Fesztivál időpontja: 2020. június 6-7; június 26-28; valamint július 3-5.

A több napos fesztivál alkalmával Zalaegerszeg min. 10 sportverseny kerül megrendezésre. Emellett evezős vízi-programokba, kerékpáros és gyalogos túrákba lehet becsatlakozni. A 2020-as évi fesztivál kiemelt programjai a Restart Spirit és a Restart Planet. A Restart Planet fesztivál elsődleges célja a környezetvédelmi tudatformálás, azaz a a környezettudatos magatartás, a környezetért felelős életvitel elősegítése. A Restart Spirit progrmsorozat  keretében a test, lélek és szellem egységét teremtjük meg különböző előadásokkal.

Ha valaki még nem találta meg a sportját, annak sincs oka a csüggedésre, a zalaegerszegi belváros ezeken a napokon teret biztosít több sportág és sporteszköz kipróbálásához is, kicsiknek és a felnőtteknek egyaránt.

Zalaegerszeg Megtalálod a sportod! INDÍTSD ÚJRA MAGAD!

www.restartfesztival.hu

A  IV. RESTART Fesztivál időpontja: 2020;

Restart Spirit és Restart Planet: június 26-28; Helyszín a Gébárti tó,

Restart Sport fesztivál: július 3-5. Helyszín a Városi Sportcsarnok nagy parkoló és környéke

 

Oszd meg, hogy más is lássa:

Iratkozz fel hírlevelünkre!